Ciclisme
Esports 02/11/2011

Joaquim Rodríguez torna a descartar el Tour de França per la temporada 2012

Purito valora el seu any i revela el seu calendari per la temporada 2012, en què no té segur anar a la Volta a Catalunya, en una entrevista a Biciciclismo.com

Albert Rabadan
2 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez

BarcelonaEl ciclista català Joaquim Rodríguez, que només ha corregut el Tour de França la temporada 2010 (8è lloc i una victòria d'etapa), ha tornat a descartar la prova francesa per l'any vinent en una entrevista a la pàgina web Biciciclismo.com: "sense mirar-me el recorregut a fons, amb 100 km contrarellotge i amb menys muntanya que altres anys ja n'he tingut prou". Novament veu el Giro d'Itàlia i la Vuelta a Espanya més adients per les seves característiques.

Purito, que ha participat en aquestes dues grans voltes en l'actual temporada, lamenta que no l'hi han sortit "com esperava" malgrat el 5è lloc a la corsa rosa i les dues etapes guanyades a la volta espanyola. Amb tot, Rodríguez creu que aquesta temporada ha estat “millor” que la passada pel seu rendiment a les clàssiques, on només li ha faltat la victòria: “han estat tres podis i un quart lloc a Sant Sebastià, però no esperava un Gilbert tan superior”.

Tanmateix, aquesta intenció d'aconseguir d'una vegada per totes una victòria en una gran clàssica podria fer que es tornés a perdre la Volta a Catalunya, on aquest any no va poder defensar títol per una lesió: "no sé si anar a la Volta a Catalunya o fer una concentració". La resta de calendari serà gairebé idèntic: "Challenge de Mallorca, Volta a Algarve o Andalusia, i ja a l'abril el GP Miguel Indurain, la Volta al País Basc, Amstel Gold Race, Fletxa Valona i Lieja-Bastogne-Lieja".

El vallesà, que ha tornat d'unes vacances a Tenerife, esperarà a tornar a l'activitat a la primera setmana de desembre, a tot estirar, per enllaçar amb les concentracions del seu equip, Katiuixa, del 12 al 20 de desembre a la Toscana i el gener a Mallorca. L'equip rus ha patit un canvi de director i part de l'staff: “amb Holczer hi ha canvis a tots els nivells; l'equip ara és més internacional”. Per a destacar l'unió dels diferents blocs del grup, explica que “l'idioma era l'italià, i ara és l'anglès”.

Respecte a la seva renovació per 2013, que Purito ha expressat més d'una vegada que desitjaria al sentir-se molt còmode dins l'equip, ha dit que “hauria d'estar firmada”, però no creu que hi hagi cap canvi “si la nova directiva va pel mateix camí”. De fet, Katiuixa l'hi ha seguit ampliant el seu bloc de confiança amb l'arribada de Xavi Florencio, que se suma a les passades d'Alberto Losada o Dani Moreno que, destaca, “vaig recomanar jo perquè sabia que rendiria molt bé”.

stats