Vuelta a Espanya
Esports 03/09/2011

Joaquim Rodríguez diu adéu a la Vuelta cedint més de dos minuts a La Farrapona

Rein Taaramäe (Cofidis) aguanta escapat i aconsegueix per fi una gran victòria. L'ambició passa factura als Katiuixa, que perden opcions a la general

Albert Rabadan
2 min
"Purito" Rodríguez, durant l'etapa de la Vuelta del 31 d'agost

BarcelonaRein Taaramäe (Cofidis) ha aconseguit la seva primera victòria en una gran volta a l'etapa de la Vuelta a Espanya acabada a l'inèdit port de La Farrapona. El combatiu ciclista estonià, ja eliminat de la lluita de la general després de pagar els seus esforços a la primera setmana, ha estat capaç d'aguantar les empentes dels favorits i arribar amb la suficient renda per poder alçar els braços.

Qui ha pagat els esforços avui ha estat el català Purito Rodríguez, que ha mogut el seu equip com sempre, però ha cedit un temps irrecuperable en el port final. La batalla l'ha iniciada el també català Alberto Losada al port de San Lorenzo, de primera categoria, on el seu atac ha animat els ciclistes de Movistar, que en un hàbil moviment han aconseguit que Beñat Intxausti i Maurizio Bruseghin marxessin en busca del cap de cursa.

Després de diversos moviments per desarmar els favorits dels seus respectius gregaris, l'únic atac consistent ha tornat a ser d'un Katiuixa, el guanyador a Sierra Nevada Dani Moreno, que ha arribat a l'alçada de la parella de Movistar gràcies als seus companys d'equip de l'escapada inicial. Tanmateix, la feina al darrere d'equips com Rabobank ha evitat que poguessin aconseguir diferències, cosa que sí que ha fet la parella d'escapats que més han aguantat: Taaramäe i David De la Fuente (Geox-TMC).

El cantàbric, però, ha hagut d'esperar el seu company d'equip Juanjo Cobo, el més fort d'entre els favorits, que ha atacat des del darrere i ningú l'ha pogut seguir. Finalment no han tingut prou temps i l'estonià ha guanyat l'etapa. Això sí, tant ells com la parella d'Sky (Bradley Wiggins, que segueix de líder, i Chris Froome) i altres competidors com Bauke Mollema (Rabobank) han tingut la millor notícia del dia quan han vist cedir el mateix Purito i el vencedor de l'any passat, Vincenzo Nibali (Liquigas), que perden gran part de les seves opcions.

Vuelta a Espanya, catorzena etapa (Astorga – La Farrapona, 175,8 km):

1r Rein Taaramäe (Cofidis) 4h39'01”

2n Juanjo Cobo (Geox-TMC) a 25”

3r David De la Fuente (Geox-TMC) a 29”

4t Wouter Poels (Vacansoleil-DCM) a 40”

5è Bradley Wiggins (Sky) a 45”

(…) 26è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'06”

75è Alberto Losada (Katiuixa) a 21'00”

100è Josep Jufré (Astana) a 23'45”

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 55h54'45”

2n Chris Froome (Sky) a 7”

3r Bauke Mollema (Rabobank) a 36”

4t Juanjo Cobo (Geox-TMC) a 55”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 58”

(…) 18è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 4'17”

42è Alberto Losada (Katiuixa) a 46'12”

71è Josep Jufré (Astana) a 1h30'59”

stats