Giro d'Itàlia
Esports 23/05/2012

Joaquim Rodríguez: "Era un dia especial i volia guanyar"

El ciclista català, que ha petonejat el crespó negre en memòria de Xavi Tondo després de guanyar l'etapa, s'ha mostrat prudent pel que queda de cursa

Ara
1 min

BarcelonaJoaquim Rodíguez ha estat entrevistat al programa Processo alla Tappa de la RAI just després de guanyar la dissetena etapa del Giro d'Itàlia. En ser preguntat per unc conversa que ha tingut amb Ivan Basso en acabar l'etapa, s'ha explicat: "Li he dit que avui ha estat molt fort, però era un dia especial i volia guanyar". El català ha petonejat el crespó negre que portava al braç en record de Xavi Tondo, mort accidentalment fa un any: "El Xavi era un gran amic, no només com a professional sinó que el coneixia des de petit", ha dit.

En el referent a les possibilitats de guanyar la general de la cursa, el ciclista de Katiuixa s'ha mostrat molt prudent, sobretot per les grans etapes de divendres (acabada a Alpe di Pampeago) i dissabte (amb Mortirolo i Stelvio). "Si Liquigas porta el mateix ritme d'avui cada dia ho tindré complicat, perquè he patit molt". A més, ha assenyalat el canadenc Ryder Hesjedal, a qui només treu mig minut, com el màxim favorit per vèncer: "Amb la crono i aquest adversari és impossible, tant per mi com per Basso o Scarponi. Necessitaria almenys dos minuts, així que si em sento bé hauré d'atacar".

stats