Esports 27/08/2011

Joaquim Rodríguez agafa el liderat de la Vuelta en sumar la seva segona etapa

El català ha tornat a ser molt superior al duríssim final de San Lorenzo del Escorial i ha aconseguit superar a la general rivals perillosos com Vincenzo Nibali

Albert Rabadan
2 min
'Purito' Rodríguez celebra la victòria i el liderat a la Vuelta

BarcelonaEls finals explosius són territori de Joaquim Rodríguez. Com més durs, millor. I el Purito no ha fallat a les rampes de San Lorenzo del Escorial, on ha tornat a superar tots els rivals i, en aquesta ocasió, ja ha pogut agafar el liderat de la Vuelta gràcies a l'avantatge aconseguit i els 20 segons de bonificació per haver-se proclamat vencedor d'etapa.

L'aproximació a la pujada final -més llarga que la de Valdepeñas de Jaén, on el ciclista català també va guanyar- ha estat força combativa, amb corredors que intentaven evitar un final en grup en què no tindrien opcions. Qui ha arribat més lluny ha estat el càntabre Ángel Madrazo (Movistar), que ha respost a un atac d'un habitual de la Vuelta com Rein Taaramäe (Cofidis), però l'equip Katiuixa no volia passar una altra oportunitat pel seu líder i ha avortat en l'intent.

Altres favorits com ara Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) i, sobretot, Michele Scarponi (Lampre-ISD) han encapaçalat el gran grup durant les primeres rampes, fins que un moviment de l'italià dins de l'últim quilòmetre ha provocat l'atac definitiu de Joaquim Rodríguez, que s'ha mostrat imbatible i ha tret gairebé deu segons a tothom. Sylvain Chavanel (Quick Step) ja ha començat l'ascens final en posicions molt endarrerides i ha afavorit que el ciclista català prengués el mallot vermell.

Rodríguez tindrà la primera oportunitat de defensar-lo demà a l'arribada en altura de La Covatilla, però on tindrà la seva prova de foc serà dilluns, a la contrarellotge de 47 quilòmetres al voltant de Salamanca. Si allà evita perdre un gran nombre de minuts, tindrà un escenari molt favorable per sentenciar la cursa a les etapes muntanyoses del nord d'Espanya.

Volta ciclista a Espanya, vuitena etapa, Talavera de la Reina – San Lorenzo del Escorial (177,3 km):

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 4h49'01”

2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 9”

3r Bauke Mollema (Rabobank) a 10”

4t Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) a 10”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 12”

[…] 57è Alberto Losada (Katiuixa) a 2'01”

109è Josep Jufré (Astana) 14'57”

Classificació general provisional:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 32h18'16”

2n Dani Moreno (Katiuixa) a 32”

3r Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 34”

4t Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 45”

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 51”

[…] 40è Alberto Losada (Katiuixa) a 7'47”

113è Josep Jufré (Astana) a 1h01'15”

stats