CICLISME
Esports 03/06/2011

Joaquim Rodríguez anirà a Dauphiné Libéré després d'un Giro “agredolç”

El ciclista català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) participarà a la prova francesa després de quedar cinquè al Giro d'Itàlia, però no serà al Tour de França, tal i com tenia previst

Albert Rabadan
1 min
Joaquim "Purito" Rodríguez celebra el lideratge.

BarcelonaJoaquim Rodríguez participarà al Critèrium de Dauphiné que es disputarà des d'aquest diumenge dia 5 fins el dia 12. La prestigiosa prova francesa, que sol servir de preparació pel Tour de França, tindrà com a objectiu pel vallesà aprofitar la forma del Giro d'Itàlia per endur-se alguna etapa que se li va escapar a la gran volta italiana. Tot i que la cinquena plaça a la general ha estat satisfactòria, admet haver comès “alguns errors” i creu que el que més li va passar factura va ser “arribar malalt a la primera setmana”.

Purito estarà acompanyat pels russos Vladimir Karpets, Gusev, Ignatiev, Kolobnev, Ivanov, Silin i Trofimov, en camí cap a l'objectiu de Katiuixa d'anar al Tour de França de 2011 tan sols amb corredors del país del patrocinador. Per tant, el català manté la seva renúncia a la Grande Boucle i es prendrà un descans després dels campionats nacionals de Castelló (26 de juny) per tal d'estar competitiu a la Vuelta a Espanya, on es va quedar a una plaça del podi l'any passat.

Serà una edició molt exigent que inclou quatre arribades en alt (dues de segona categoria i les de La Toussuire, de primera, i Le Collet d’Allevard, de categoria especial) i una contrarellotge de 42,5km a Grenoble.

stats