"Cas Cursa"
Esports 21/02/2011

La família del ciclista Jordi Riera implicat en el "Cas Cursa" demana la presumpció d'innocència

Neguen que el Jordi hagi subministrat substàncies dopants a cap menor d'edat, ni que formi part de cap xarxa il·legal de tràfic d'aquests productes

Albert Solé
2 min
L'exciclista Jordi Riera sortint dels jutjats parlant amb els mitjans de comunicació.

BarcelonaL'entorn més proper de l'exciclista català Jordi Riera, implicat en el "Cas Cursa", ha enviat una carta oberta als mitjans per donar seva versió dels fets i demanar, per sobre tot, el respecte a la presumpció d'innocència. La setmana passada els Mossos d'Esquadra van destapar a Olot una xarxa dedicada a la importació i venda de substàncies dopants a esportistes, inclosos alguns menors d'edat, i van detenir a cinc persones, que van quedar en llibertat en càrrecs després de declarar als jutjats. Un d'ells és Jordi Riera, de 32 anys i veí de Prats de Lluçanès (Barcelona), que està acusat d'adquirir les substàncies a un altre dels integrants de la xarxa per posteriorment subministrar-les a diversos joves esportistes. La família assegura que les acusacions no són certes i demanen respecte.

Aquesta és la reproducció de la carta sencera:

p { margin-bottom: 0.21cm; } Els familiars de Jordi Riera, davant les insistents informacions de premsa que difonen versions greument inexactes sobre els fets que van desencadenar la seva detenció, ens veiem obligats a fer públiques algunes puntualitzacions i observacions.

Denunciem en primer lloc el linxament mediàtic que està patint, arran d’uns fets on s’ha vist involucrat indirectament, en contra de la seva voluntat. Unes informacions que es fonamenten sobretot en contínues filtracions, parcials i interessades, de la investigació. Entenem que les informacions difoses s’han centrat indegudament en la seva persona, per la seva trajectòria com a esportista d’elit, possiblement amb l’afany de donar més ressò a la investigació.

Hem de recordar que encara no se l’ha jutjat, i que òbviament no ha estat condemnat pels fets que s’investiguen. En Jordi es mereix, com a mínim, que es respecti el dret a la presumpció d’innocència, que sempre s’ha de reconèixer a tot ciutadà que hagi estat investigat per qualsevol fet.

Reiterem que en Jordi no ha entregat mai productes dopants a menors, i que qualsevol acusació en aquest sentit, difosa pels mitjans, ha de respectar obligatòriament el dret de l’afectat a que es faci pública la seva versió dels fets amb el mateix nivell de repercussió i espai. Altrament se li està causant un perjudici irreparable, abans fins i tot que s’hagi fet les mínimes comprovacions, i que ell hagi pogut defensar-se en un procediment just. Reclamem el respecte estricte a les garanties a que té dret qualsevol ciutadà en un sistema democràtic, i un major rigor deontològic.

Reiterem també el nostre més ferm convenciment que en Jordi no forma part, ni ha format mai part, de cap xarxa il·legal, i entenem que qualsevol afirmació en aquest sentit és injustificada i tendenciosa.

Denunciem que se l’ha sotmès a un tracte totalment injust i vexatori, en difondre’s únicament el seu nom i imatge (i gairebé sempre sense explicar la seva versió dels fets) quan en canvi s’ha implicat moltes altres persones en el mateix procediment, i a més, barrejant-hi imatges que no tenen res a veure amb el cas.

Per acabar, agraïm intensament les múltiples mostres de suport que hem rebut, que ens donen força i coratge per afrontar un moment tan difícil, per a ell i per a tota la família.

Familiars de Jordi Riera.

stats