CICLISME
Esports 26/02/2011

Un tubular de distància deixa Flecha sense repetir triomf a Het Nieuwsblad

Flecha ha defensat la victòria de l'any passat a la primera clàssica belga i ha perdut l'opció de repetir en un esprint agònic després d'una exhibició de maduresa

Albert Rabadan
2 min
Langeveld i Flecha, en l'sprint final. YORICK JANSENS / AFP PHOTO

BarcelonaAmb auriculars o sense, Flecha ha continuat fent història avui a la primera prova de llambordes de la temporada. Si l'any passat es va convertir en el primer espanyol d'aconseguir la victòria, avui ha estat a prop de repetir triomf de manera consecutiva, circumstància que no es produïa des de Peter Van Petegem els anys 1997 i 1998. Ha donat una imatge excepcional de domini i solidesa, però finalment ha estat superat per un sol tubular enfront d'un Sebastian Langeveld (Rabobank) que ho mereixia com ningú.

L'escapada de rutinària ha aguantat fins a la pujada a l'Eikenberg, a poc més de 50 km per meta, quan Bram Schmitz (Verandas Willems), Matthieu Ladagnous (FDJ) i el campió letó Aleksejs Saramotins (Cofidis) han estat atrapats pel grup de favorits. Abans, un Tom Boonen amb necessitat d'autoconvenciment ja havia fet la primera selecció important amb els intents al tram empedrat de Donderij i al seu habitual Taaienberg, sumat al treball de l'equip Sky.

L'holandès Sebastian Langeveld (Rabobank), aprofitant uns moments d'indecisió i el colideratge del seu equip amb Lars Boom, ha fet un atac i ha aconseguit un avantatge que ha anat ampliant gràcies al seu ritme àgil de pedaleig. Han fet falta alguns atacs per a què el grup reaccionés, però una bona estirada del campió holandès Niki Terpstra (Quick Step) ha estat determinant: el seu líder, Boonen, ha quedat endarrerit, i ha estat Juan Antonio Flecha qui se n'ha pogut aprofitar i ha entrat al grup capdavanter.

Els diversos interessos tàctics del grup del català feien que hi hagués una gran indecisió, mentre Langeveld augmentava la distància a més d'un minut. Decidit, Flecha s'ha escapat en solitari per, regularment, anar reduint la seva pèrdua respecte Langeveld fins acabar atrapant-lo poc després de sortir del tram empedrat de Lange Munte, on l'any passat va forjar la seva victòria. El mateix holandès ha preferit reservar-se i esperar-lo.

Tot i els nervis, s'han mantingut a relleus fins al primer atac de Flecha, a cinc quilòmetres pel final. L'holandès l'ha pogut seguir, i finalment s'ha decidit el final en un esprint ajustadíssim. Flecha s'ha llançat sortint des de la roda de Langeveld, però en cap moment l'ha pogut superar i ha estat el de Rabobank qui ha acabat alçant els braços després d'un final digne de foto-finish.

El calendari belga segueix demà amb la Kuurne-Brussel·les-Kuurne i les grans clàssiques de llambordes el rependran l'última setmana de març amb A Través de Flandes, el Gran Premi E3 d'Harelbeke i la Gant-Wevelgem, deixant pas als grans "monuments" (Volta a Flandes i París-Roubaix) els dos primers caps de setmana d'abril.

Classificació, (Gant-Gant, 203km):

1r Sebastian Langeveld (Rabobank) 5h 18' 21", 2n Juan Antonio Flecha (Sky) m.t., 3r Matthew Hayman (Sky) a 1'00", 4t Yoann Offredo (FDJ) a 1'03", 5è Luca Paolini (Acqua&Sapone) a 1'19", 6è Niki Terpstra (Quick Step) a 1'22", 7è Martijn Maaskant (Garmin-Cérvelo) a 1'30", 8è Manuel Quinziato (BMC) a 1'30", 9è Jurgen Roelandts (OmegaPharma-Lotto) a 1'44", 10è Lars Boom (Rabobank) a 1'44".

stats