París-Niça
Esports 10/03/2011

Klöden aprofita la superioritat de RadioShack per endur-se l'etapa reina

L'alemany Klöden (RadioShack) aconsegueix, després de gairebé dos anys de sequera, vèncer a l'etapa reina de París-Niça a l'esprint d'un grup on hi era Tondo

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaPuntuals amb la seva cita al punt decisiu de l'etapa, el treball dels principals equips del pilot ha propiciat que els dos membres que quedaven de l'escapada del dia, Lieuwe Westra (Vacansoleil) i Hubert Dupont (Ag2r), fossin atrapats just a l'inici del Col de Mûre, el port de primera que decidiria aquesta jornada reina a esperes de l'etapa final a Niça.

Primerament ha estat un Astana sense puntal clar qui ha reduït el grup. Vinokúrov i Di Gregorio han donat pas al nou fitxatge per substituir a Contador a l'equip kazakh, el txec Roman Kreuziger, qui ha llançat el primer atac. L'ha estat respost l'alemany Tony Martin (HTC-Highroad), que arriba en forma després de la victòria a l'Algarve i és favorit per la contrarellotge de demà.

El nivell de la parella ha fet que el moviment no prosperés, fins que Matteo Carrara (Vacansoleil) i Robert Kiserlovski (Astana) han aconseguit distanciar-se d'un grup que liderava el nord-americà Tejay Van Garderen, en favor del seu company d'equip a HTC-Highroad. Ha hagut de ser l'ex-campió d'Estònia, Rein Taaramäe, qui trenqués el ritme.

El primer en respondre ha estat el català Xavier Tondo (Movistar), i ells dos han aconseguit sumar-se a la parella capdavantera. Finalment, a l'inici del descens ja s'hi han anat sumant favorits fins a conformar el grup de vuit homes que s'ha jugat la victòria. L'equip RadioShack ha fet bona la seva superioritat numèrica, i el treball de Janez Brajkovic ha facilitat la victòria d'un Andreas Klöden que ni ha alçat els braços.

Classificació general provisional: 1r Andreas Klöden (RadioShack) 24h26'13”, 2n Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 4”, 3r Matteo Carrara (Vacansoleil-DCM) a 6”, 4t Tony Martin (HTC-Highroad) a 10”, 5è Robert Kiserlovski (Astana) a 10” (…) 7è Xavier Tondo (Movistar) a 10”.

stats