Volta al País Basc
Esports 05/04/2011

Klöden li pren el liderat a Joaquim Rodríguez a la segona etapa

El bielorús Vasili Kiryienka (Movistar) ha aprofitat el seu gran moment de forma per guanyar la segona etapa de la Volta al País Basc, on “Purito” ha cedit el mallot de líder

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaDe nou, el treball d'un gran equip no ha tingut recompensa a la Volta al País Basc. Avui ha estat l'equip Garmin-Cérvelo, buscant les opcions del canadenc Ryder Hesjdeal, qui ha portat el ritme abans de l'últim port l'Alt d'Aspiroz, de primera categoria, que han afrontat controlant. Allà, el colombià Fabio Duarte (Geox-TMC) ha iniciat els atacs.

Ningú ha pogut fer prou diferències abans de coronar, ni tan sols un grup del talent de Fränk Schleck, Chris Horner i Vasili Kiryienka que ha provocat la reacció de Joaquim Rodríguez (Katiuixa) per evitar que se li escapés el liderat. Finalment s'ha imposat la superioritat numèrica del conjunt Movistar, que si bé no ha aconseguit marge amb l'atac del català Xavier Tondo poc abans de coronar, si que ho ha pogut fer amb Vasili Kiryienka aprofitant la seva potència per sorprendre durant el curt descens direcció a la meta de Lekunberri.

El grup perseguidor, on hi rodaven 21 unitats, es jugava el liderat per la manca de bonificacions i les escasses diferències, així que l'alemany Andreas Klöden (RadioShack) ha aconseguit liderar-lo i treure d'aquesta manera el mallot de líder a Purito Rodríguez. El bielorús, que venia d'una gran actuació al Critèrium Internacional, no ha tingut prou distància per apropar-se als primers llocs degut al temps perdut a la jornada d'ahir.

Volta al País Basc, segona etapa (Zumárraga-Lekunberri, 163km): 1r Vasili Kiryienka (Movistar) 4h06'40", 2n Andreas Klöden (RadioShack) a 2", 3r Andy Schleck (Leopard-Trek) a 2", 4t Sörensen (Saxo Bank) a 2", 5è Chris Horner (RadioShack) a 2" (...) 10è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2", 12è Xavier Tondo (Movistar) a 2".

Classificació general provisional: 1r Andreas Klöden (RadioShack) 8h09'23", 2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t., 3r Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) m.t., 4t Chris Horner (RadioShack) a 1", 5è Ryder Hesjedal (Garmin-Cérvelo) a 6" (...) 8è Xavier Tondo (Movistar) a 6".

stats