Ciclisme
Esports 08/03/2012

Lieuwe Westra (Vacansoleil) sorprèn a Mende i Wiggins consolida el lideratge de la París-Niça

La dura arribada, final d'etapa de la cinquena etapa, s'ha resolt a l'últim quilòmetre després del gran treball de l'equip del líder, Sky

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaA l'esperada arribada al port de Mende, on Joaquim Rodríguez va aconseguir l'any 2010 la seva única etapa al Tour de França, la París-Niça ha patit menys canvis de l'esperat i ha consolidat a un Bradley Wiggins (Sky) que recorda, ja al mes de març, la solidesa que transmetia quan va guanyar la passada Dauphiné.

El seu company d'equip Richie Porte, que venia d'emportar-se l'etapa reina de la Volta a l'Algarve, ha controlat perfectament els primers compassos de la pujada amb un ritme que ha obligat a relegar els atacs a l'últim quilòmetre. Allà, l'holandès Lieuwe Westra (Vacansoleil) ha sorprès tothom i ha arribat sol a meta, reduint així els segons de bonificació que Valverde ha pogut agafar a meta.

Per la seva banda, a la primera etapa en línea de la Tirrena-Adriàtica, el campió del món Mark Cavendish (Sky) ha estat el més ràpid a l'esprint. Malgrat la gran remuntada d'Óscar Freire (Katiuixa), el britànic també venia des de darrere de Tyler Farrar i ha sumat així la seva quarta victòria de la temporada.

París-Niça, cinquena etapa (Onet-la-Château – Mende, 178,5 km):

1r Lieuwe Westra (Vacansoleil) 4h52'46"

2n Alejandro Valverde (Movistar) a 6"

3r Bradley Wiggins (Sky) a 6"

4t Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) a 6"

5è Simon Spilak (Katusha) a 6"

(...)

61è Xavier Florencio (Katusha) a 2'36"

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 18h23'40"

2n Lieuwe Westra (Vacansoleil) a 6"

3r Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) a 10"

4t Alejandro Valverde (Movistar) a 18"

5è Simon Spilak (Katusha) a 37"

(...)

36è Xavier Florencio (Katusha) a 6'07"

stats