Ciclisme - Volta a Catalunya
Esports 21/03/2011

L'inici serà clau per al desenllaç de la Volta a Catalunya

El nerviós final de la primera etapa com a aperitiu i el final andorrà a la tercera etapa podria deixar sentenciada la Volta del centenari a falta de més al·licients

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaEls participants a la Volta a Catalunya hauran d'anar amb compte i començar ben atents si no volen perdre les seves opcions a la victòria final. Trencant amb la tònica de començar amb un pròleg, enguany el final a Lloret de Mar vindrà després d'una jornada de mitja muntanya. Els alts de Sant Hilari (11,3 km al 5%) i Sant Grau (6,3 km al 6%), de primera categoria, estaran situats lluny de la línia de meta, tot i que l'aproximació a Lloret es farà per una zona de tobogans sense puntuar que poden passar factura a qui no estigui atent.

Després arribarà una previsible arribada a l'esprint en el circuit final al voltant de Banyoles, tot havent passat per l'alt dels Àngels (6 km al 5,5%) de manera anecdòtica. I el dia següent, el dimecres 23, ja arribarà la indiscutible jornada decisiva. 184 quilòmetres amb final a l'alt Peris, a Vallnord (Andorra), determinaran l'escalador que aconseguirà la victòria, en vista de l'absència de contrarellotges.

L'arribada final, de categoria especial (8,2 km al 6,5%), a més a més, vindrà precedida per ports de la categoria de l'alt de Coubet (9,8 km al 5%) o la Collada de Toses (24,4 km al 4%), abans d'arribar al sector decisiu de l'etapa, que comptarà amb l'alt de la Comella (4,3 km al 8%), de primera categoria, i l'alt de la Massana (3,7 km al 5%), de segona categoria. Una veritable etapa d'alta muntanya.

stats