Giro d'Itàlia
Esports 06/05/2012

Mark Cavendish (Sky) és el més ràpid al primer esprint del Giro d'Itàlia

El campió del món no ha deixat espai per a sorpreses en una arribada nerviosa que ha deixat l'habitual caiguda del primer dia. Phinney segueix líder tot i un ensurt

Albert Rabadan
1 min
Mark Cavensih (Sky), guanyador de la segona etapa del Giro a l'esprint

BarcelonaEl rei dels esprints no ha volgut desaprofitar ni la primera oportunitat de l'edició 2012 del Giro d'Itàlia per començar a sumar victòries. Mark Cavendish (Sky) vestit amb el mallot de campió del món aconseguit l'any passat justament a Dinamarca, ha demostrat ser el més fort amb diferència a la recta de meta de Herning, coneguda pels corredors en ser la mateixa de la contrarellotge del dia anterior.

La preparació de l'esprint final ha estat caòtica, com acostuma a passar a la primer ajornada de les grans voltes, quan tots els equips volen provar de posicionar-se o lluitar per la victòria. A la darrera corba, una dura caiguda ha deixat en fora de joc Alexander Kristoff i Theo Bos, els esprintadors de Katiuixa i Rabobank, respectivament, mentre el de l'illa de Man ja remuntava fins alçar als braços a corredors com Thor Hushovd, que ha estat dels primers en arrancar, o l'australià Matthew Goss.

Taylor Phinney (BMC) ha mantingut el lideratge malgrat un ensurt en els darrers quilòmetres, i és que a 8km per la línia de meta ha vist com se li sortia la cadena. Després d'uns moments d'incertesa, ha solucionat el problema mecànic sense canviar de bicicleta i s'ha reintegrat al gran grup, on hi eren els grans favorits sense cap gran sorpresa, amb l'ajuda dels seus companys d'equip.

Giro d'Itàlia, segona etapa (Herning-Herning, 206km):

1r Mark Cavendish (Sky)

2n Matthew Goss (Orica-GreenEdge) m.t.

3r Geoffrey Soupe (FDJ) m.t.

4t Tyler Farrar (Garmin-Barracuda) m.t.

5è Roberto Ferrari (Androni) m.t.

stats