Volta a Catalunya
Esports 19/03/2012

Michael Albasini remata una escapada amb segell propi a la primera etapa de la Volta a Catalunya

El ciclista suís de l'equip GreenEdge ha arribat en solitari a la meta de Calella després de demostrar ser el més fort del seu grup d'escapats

Albert Rabadan
1 min
Michael Albasini, a la meta de Calella

CalellaUna escapada ha estat protagonista de la primera etapa de la Volta a Catalunya, disputada en un recorregut de 139km amb arribada i sortida a Calella. Després d'uns quilòmetres recorreguts a uns velocitat molt alta, el port de Viladrau (2a categoria) ha estat decisiu per la formació d'una escapada en què hi eren Michael Albasini, Anthony Delaplace, Timothy Duggan, Nicolas Edet i Ben Gastauer.

El gran grup, encapçalat normalment per Movistar i amb l'ajuda momentània d'altres equips, ha arribat a donar cinc minuts als escapats, que han estat suficients per a què es juguessin la victòria. El mal temps ha marcat el pas per Collformic (1a categoria), i finalment ha estat al port més suau dels tres, el de Collsacreu (3a), on Albasini ha atacat en solitari i no ha parat d'augemntar la diferència fins a meta.

En la persecució, Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) i Nicolas Edet (Cofidis) han estat els qui més han lluitat, però la força del suís, que havia guanyat l'etapa de Ponferrada de la passada Vuelta a Espanya, ha estat massa per ells.

Volta a Catalunya, primera etapa (Calella-Calella, 139km):

1r Michael Albasini (GreenEdge) 3h20'04"

2n Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) a 42"

3r Nicolas Edet (Cofidis) a 1'14"

4t Kenny Van Hummel (Vacansoleil) a 1'32"

5è Ben Gastauer (Ag2r) a 1'32"

stats