Giro d'Itàlia
Esports 11/05/2012

Miguel Ángel Rubiano (Androni) s'imposa en solitari a la primera etapa dura del Giro d'Itàlia

El colombià ha estat més fort de l'escapada gràcies a la qual Adriano Malori ha agafat el liderat abans del cap de setmana, amb les dues primeres arribades en altura

Albert Rabadan
1 min
El colombià Miguel Ángel Rubiano (Androni), a dalt del podi

BarcelonaEl colombià Miguel Ángel Rubiano (Androni) ha guanyat en solitari la sisena etapa del Giro d'Itàlia acabada a Porto Sant'Elpidio. El ciclista, habitual en el calendari italià, formava part de l'escapada del dia que ha arribat amb prou distància per jugar-se a la victòria en el primer dia de veritable duresa de la corsa rosa, amb més d'una desena de petits murs, incloent-ne un amb trams de terra.

Rubiano ha marxat en solitari al port de Montegranaro (poc més d'1km però al 14% de pendent mitjà) i ha aguantat més d'un minut de distància en solitari en els 30 quilòmetres que quedaven fins la línia de meta. El grup perseguidor del qui havia marxat, format per Adriano Malori (Lampre), Golas (Omega Pharma-Quick Step), Diatxenko (Astana) i Benedetti (NetApp) s'ha jugat el liderat en un esprint que s'ha endut el primer d'ells, campió italià contrarellotge.

Justament ha estat al mateix Montegranaro on el que era líder, el lituà Ramunas Navardauskas (Garmin-Navardauskas), s'ha enfonsat després d'estar patint tot el dia per mantenir el contacte. Aquests canvis a la general permeten a Purito Rodríguez (Katiuixa) pujar fins la sisena plaça de la general a 36 segons de Malori, amb la que afrontarà les primeres dues arribades en altura que es viuran aquest cap de setmana.

Giro d'Itàlia, sisena etapa (Urbino-Porto Sant'Elpidio, 210km):

1r Miguel Ángel Rubiano (Androni) 5h38'30"

2n Adriano Malori (Lampre-ISD) a 1'10"

3r Michal Golas (Omega Pharma-Quick Step) a 1'10"

4t Aleksandr Diatxenko (Astana) a 1'10"

5è Cesare Benedetti (NetApp) a 1'10"

Classificació general provisional:

1r Adriano Malori (Lampre-ISD) 20h25'28"

2n Michal Golas (Omega Pharma-Quick Step) a 15"

3r Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda)a 17"

4t Miguel Ángel Rubiano (Androni) a 30"

5è Christian Vandevelde (Garmin-Barracuda) a 32"

6è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 36"

stats