Ciclisme
Esports 18/08/2012

Movistar Team s'emporta a casa la contrarellotge per equips inicial de la Vuelta a Espanya

L'equip navarrès ha guanyat contra tot pronòstic i ha col·locat Jonathan Castroviejo com a líder. El recorregut per Pamplona ha sigut espectacular, però accidentat

Albert Rabadan
1 min
L'equip Movistar durant la crono

BarcelonaL'inici navarrès de la Vuelta a Espanya ha pogut celebrar un triomf de casa perquè l'equip Movistar Team s'ha endut l'etapa contrarellotge inicial pels carrers de Pamplona. La històrica estructura d'Eusebio Unzue, que ha tingut patrocinadors recordats com Reynolds, Banesto o Caisse d'Epargne, ha superat contra tot pronòstic altres equips estrangers, teòricament més preparats per a aquesta especialitat.

El recorregut, que passava per gran part dels carrers que serveixen també per veure passar els braus per Sant Fermí, ha resultat accidentat encara que moltes mesures de l'organització intentessin evitar-ho, especialment per a un dels equips favorits, el Garmin, que ha patit una caiguda en què s'han vist implicats els seus nou corredors. Rabobank, Omega Pharma, BMC i Sky han completat el 'top 5'.

D'aquesta manera, el basc Jonathan Castroviejo ha pogut vestir al podi el primer mallot vermell de líder després de la seva gran actuació als Jocs Olímpics, on ha sigut el millor de la delegació espanyola. El Katiuixa de Joaquim Rodríguez ha acabat en vuitena posició, però a una diferència de tan sols 14 segons.

stats