Vuelta a Espanya
Esports 01/09/2011

Peter Sagan (Liquigas) repeteix triomf a Pontevedra

El jove eslovac continua brillant a la seva primera gran volta i ja suma dues etapes en un dia en què s'ha tornat a veure una arribada massiva

Albert Rabadan
1 min
Peter Sagan.

BarcelonaDesprés de molts dies consecutius de lluita a la Vuelta a Espanya, entre jornades de muntanya i la contrarellotge de Salamanca, ha tornat la -relativa, això sí- tranquil·litat a la ronda espanyola. Els homes ràpids han estat protagonistes i l'eslovac Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) ha pogut tornar a presentar-se davant el gran públic i ha exhibit la seva potència a la meta de Pontevedra.

A l'escapada del dia ha tornat a destacar l'andalús Luis Ángel Maté (Cofidis), el que més ha aguantat mostrant la seva combativitat de cara a convèncer al seleccionador espanyol per entrar a l'equip pel Mundial de Copenhague. Tanmateix, com és habitual, ha acabat sent el gran grup qui ha decidit la victòria i, en concret, el ritme imposat a la lleugera pujada del darrer quilòmetre.

Fabian Cancellara (Leopard-Trek) ha deixat el pilot en fila d'un i el seu company d'equip Daniele Bennati ha quedat en una posició privilegiada, però no ha estat capaç de rematar i qui l'ha remuntat ha estat un Sagan que segueix demostrant la seva polivalència. Entre els favorits cal destacar un tall de cinc segons, que tan sols han pogut evitar Bauke Mollema (sisè a la general) i Fredrik Kessiakoff (tercer).

Vuelta a Espanya, dotzena etapa (Ponteareas – Pontevedra, 167,3km):

1r Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) 4h03'01”

2n John Degenkolb (HTC-Highroad) m.t.

3r Daniele Bennati (Liquigas-Cannondale) m.t.

4t Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) m.t.

5è Juan José Haedo (Saxo Bank) m.t.

(…) 22è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 5”

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 46h53'47”

2n Chris Froome (Sky) a 7”

3r Fredrik Kessiakoff (Astana) a 9”

4t Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 10”

5è Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 19”

(…) 14è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'56”

42è Alberto Losada (Katiuixa) a 27'30”

78è Josep Jufré (Astana) a 1h07'56”

stats