Tour de França
Esports 16/07/2012

Pierrick Fedrigo torna a guanyar una etapa del Tour de França a Pau

El ciclista francès ha guanyat la quinzena etapa d'aquesta edició en una escapada que ha costat molt de formar. És el seu quart triomf després dels de 2006, 2009 i 2010

Albert Rabadan
1 min
Pierrick Fedrigo

BarcelonaEl francès Pierrick Fedrigo (FDJ) ha guanyat la quinzena etapa del Tour de França rematant una escapada. És el quart triomf a la prova reina del calendari ciclista d'aquest ja veterà ciclista després dels que va aconseguir-les els anys 2006, 2009 i 2010, sempre demostrant la seva gran habilitat per resoldre aquest tipus d'arribades. Aquest dilluns, Fedrigo ha llançat un fort atac a 4 km de meta que tan sols Christian Vande Velde ha pogut seguir, i l'ha batut fàcilment a l'esprint.

En el grup l'acompanyaven Thomas Voeckler, que ja portava una victòria aquest any, Samuel Dumoulin, Dries Devenyns i Nicki Sorensen, que ha entrat molt tard a aquesta escapada que s'ha jugat la victòria d'etapa. Després de més de 60 km de lluita, Saxo Bank-Tinkoff ha vist que no tenia ningú a l'escapada i ha atacat amb Sorensen per poder ser protagonistes, però el seu esforç en solitari ha estat a punt de no tenir recompensa, fins que els cinc de davant han afluixat i l'han deixat entrar.

Fedrigo ja va emportar-se la victòria a Pau en l'última ocasió que va alçar els braços al Tour, l'any 2010. La temporada passada se li va diagnosticar la malaltia de Lyme, fet que el va fer renunciar al Tour de França, així que suma tres participacions consecutives aconseguitn guanyar una etapa. Bradley Wiggins (Sky), per la seva banda, manté el seu lideratge a la general pel del dia de descans de dimarts abans dels Pirineus, que posaran a prova la seva resistència.

stats