Ciclisme
Esports 17/08/2012

Purito Rodríguez vol guanyar una Vuelta a Espanya amb una participació i un recorregut més explosius que mai

Els noms d'Alberto Contador, en el seu retorn en grans escenaris després de la sanció, i el britànic Chris Froome sobresurten en una edició amb 7 grans finals en altura

Albert Rabadan
2 min
Contador i els membres del seu equip Saxo Bank

BarcelonaUna contrarellotge per equips pels carrers més emblemàtics de Pamplona obrirà aquest dissabte una Vuelta a Espanya (del 18 d'agost al 9 de setembre) que es presenta amb un gran atractiu a nivell de participació i un recorregut que afavorirà l'emoció, però que per altra banda resultarà descompensat, ja que compta amb fins a 7 grans arribades en altura i tan sols una crono individual, de 40km i amb un port.

Aquest model de cursa afavoreix indubtablement el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que ha alleugerit el seu calendari respecte l'any passat després de ser segon a la general del Giro d'Itàlia per arribar a punt a la cita espanyola, de la qual n'és un dels favorits. El Purito compta amb un potent equip al seu voltant, com el recent guanyador de la Vuelta a Burgos, Dani Moreno, o el doble guanyador de la Vuelta, Denis Mentxov. Amb tot, el de Parets del Vallès aspira a guanyar.

S'haurà d'enfrontar a una de les participacions més brillants dels últims anys a la prova espanyola. El madrileny Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff) centra totes les mirades en el seu retorn als grans escenaris després de la seva sanció per dopatge. Contador, que ja té la cursa en el seu palmarès, va tornar a l'Eneco Tour i voldrà demostrar que continua sent el ciclista que més marca les diferències en les arribades en altura, i més afavorit per les bonificacions (12, 8 i 4 segons) que es repartiran a meta.

El britànic Chris Froome (Sky) és un altre dels grans atractius després d'aconseguir la segona posició al Tour de França. Froome ja es va destapar en aquesta mateixa prova amb un altre segon lloc i té molts números de pujar al podi final si no paga els encadenaments d'esforços de l'últim mes. Tot això sense oblidar el defensor del títol Juanjo Cobo, que després d'una temporada gris buscarà refer-se envoltat d'un gran equip Movistar que també compta amb Alejandro Valverde.

El recorregut, que inclou una etapa acabada a Andorra (coll de la Gallina) i la següent a Barcelona, el diumenge 26 d'agost, passarà íntegrament per la meitat nord de la península.

stats