Volta al País Basc
Esports 04/04/2011

“Purito” estrena l'any a la primera etapa de la Volta al País Basc

El vallesà ha batut en un esprint agònic a l'asturià Samuel Sánchez (Euskaltel), favorit després de guanyar el GP Miguel Indurain, i es vesteix de líder a Zumárraga

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaTan sols dos dies de competició ha necessitat Joaquim Rodríguez (Katiuixa) per retrobar-se amb el triomf aquesta temporada 2011. El de Parets del Vallès va acabar novè el passat dissabte en el GP Miguel Indurain, i ja ha pogut ser el més fort a la primera etapa de la Volta al País Basc, a amb uns recorreguts sempre força semblants als de la prova d'Estella.

L'equip Leopard-Trek dels germans Schleck ha estat qui ha marcat el ritme per atrapar l'escapada de la jornada i llançar els primers moviments al dur port que marcava els darrers quilòmetres, l'Alt de la Antigua. Tanmateix, ha estat entre el vencedor de l'any passat, Chris Horner (RadioShack) i Wouter Poels (Vacansoleil) els que han fet les primeres diferències.

Els percentatges de desnivell han hagut de superar el 10% quan ha aparegut el Purito, tot un expert en ascensos d'aquesta duresa per la seva condició d'escalador pur, que ha atrapat en primer lloc a Horner fins que, a l'inici del descens cap a la meta de Zumárraga, se'ls han ajuntat Andreas Klöden i el favorit pels de casa, Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskaltel).

El català ha llançat l'esprint i ha pogut fer-se amb l'etapa tot i la remuntada final de l'asturià d'Euskaltel, en un final que ha necessitat foto-finish. El vallenc Xavier Tondo (Movistar) ha entrat al selecte grup perseguidor i manté les opcions intactes de liderar el seu equip, ja que ha entrat acompanyat dels seus companys David López i Beñat Intxausti.

Volta al País Basc, primera etapa (Zumárraga-Zumárraga, 149,5km): 1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 4h02'41”, 2n Samuel Sánchez (Euskatel-Euskadi) m.t., 3r Andreas Klöden (RadioShack) m.t., 4t Chris Horner (RadioShack) a 1”, 5è Ryder Hesjedal (Garmin-Cérvelo) a 6” (…) 10è Xavier Tondo (Movistar) a 6”.

stats