Ciclisme
Esports 06/04/2012

Purito guanya per segon dia consecutiu al País Basc i és més líder abans de la crono final

Robert Kiserlovski (Astana) dinamita una espectacular etapa que ha servit perquè el català i Samuel Sánchez distanciessin Tony Martin per a la contrarellotge

Albert Rabadan
1 min
Joaquim Rodríguez supera Samu Sánchez

BarcelonaLa pluja i les trampes del recorregut han convertit l'etapa d'Oñati de la Volta al País Basc, que havia de ser la transició abans de la contrarellotge final, en un dia de forta disputa que ha creat les mateixes diferències que una etapa de muntanya. En ella, el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha repetit victòria després d'imposar-se al port d'Ibardin, després de batre Samuel Sánchez en un esprint reduït.

El protagonista de la jornada, tanmateix, ha sigut el croat Robert Kiserlovski (Astana), que, provinent de l'escapada del dia, ha marxat en solitari en busca del lideratge de la general que tenia molt a prop. Quan semblava que podia endur-se almenys l'etapa, ha arribat una dura pujada a 3 quilòmetres de meta que Purito ha aprofitat per atacar juntament amb Samuel Sánchez i distanciar així el campió del món contrarellotge Tony Martin, la principal amenaça per a la jornada final.

Tots dos han pogut arribar destacats gràcies a un gran descens del campió olímpic i, a la recta de meta, el català ha sigut el més ràpid. D'aquesta manera s'ha endut el seu segon triomf consecutiu a la prova WorldTour basca, i la tercera de la temporada, totes a la màxima categoria.

Volta al País Basc, cinquena etapa:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 4 h 27' 16"

2n Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) m. t.

3r Robert Kiserlovski (Astana) a 2"

4t Vasil Kiryienka (Movistar) a 5"

5è Lars Petter Nordhaug (Sky) a 5"

Volta al País Basc, classificació general provisional:

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 20 h 29' 18"

2n Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 9"

3r Robert Kiserlovski (Astana) a 26"

4t Lars Petter Nordhaug (Sky) a 33"

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 33"

stats