Tour de França
Esports 22/07/2012

Sagan, Voeckler i Van Garderen, guanyadors dels mallots secundaris del Tour de França

RadioShack ha estat el millor equip i Chris Anker Sorensen, el ciclista més combatiu

Ara
1 min
Tejay van Garderen, Bradley Wiggins, Peter Sagan i Thomas Voeckler

BarcelonaLa cerimònia de podi als Camps Elisis de París ha fet entrega també dels premis secundaris d'aquest Tour de França 2012. Entre els que no tenen un mallot especial, s'ha donat el premi al ciclista més combatiu del Tour de França al danès Chris Anker Sorensen (Saxo Bank-Tinkoff) i la classificació del millor equip l'ha guanyat RadioShack-Nissan.

Pel que fa els mallots, a banda del groc de guanyador de la general final que ha estat per Bradley Wiggins (Sky), se n'han repartit els tres tradicional. El mallot verd del ciclista més regular ha estat per l'eslovac Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), de 22 anys, que ha guanyat fins a tres etapes i ha sumat punts als esprints intermitjos entrant a diverses escapades.

El mallot del millor escalador se l'ha endut el francès Thomas Voeckler (Europcar), que a banda de guanyar dues etapes ha aprofitat aquestes escapades per passar primer per molts ports. En especial, va haver de lluitar-lo molt enfront el suec Fredrik Kessiakoff (Astana).

Per últim, el mallot blanc de millor jova ha estat pel nord-americà Tejay Van Garderen (BMC). Van Garderen, que farà 24 anys el mes d'agost, ha acabat 5è a la general final, fins i tot per davant del seu company d'equip i últim vencedor de la general Cadel Evans, que partia com a líder però que fins i tot va ser doblat pel seu jove gregari a la darrera contrarrellotge.

stats