Ciclisme
Esports 07/04/2012

Samuel Sánchez arrisca a la crono i dóna una nova Volta al País Basc a Euskaltel nou anys després

Joaquim Rodríguez (Katiuixa) es defensa en un recorregut dur i plujós per acabar al segon lloc de la general en una edició en què s'ha endut dues etapes

Albert Rabadan
1 min
Joaquim Rodríguez, Blauke Bollem i Samuel Sánchez

BarcelonaDes de l'edició de 2003, amb victòria d'Iban Mayo, cap corredor de l'equip Euskaltel-Euskadi havia aconseguit endur-se la classificació general de la Volta al País Basc. El que va ser tercer aquell any, l'asturià Samuel Sánchez, ha estat el líder més regular de l'equip (també 3r el 2007 i 2n el 2009), però fins aquest 2012 no ha aconseguit alçar-se al lloc més alt del podi.

El campió olímpic, amb 34 anys, ha aprofitat les seves habilitats tècniques per arriscar a la contrarellotge final d'Oñati, amb un recorregut de constants corbes perilloses per la pluja, i ha sumat així la victòria també al parcial tot i tenir el campió del món de l'especialitat, Tony Martin, com a rival. També Joaquim Rodríguez ha marcat un temps sensacional per les seves característiques (6è a l'etapa) i s'ha assegurat el segon lloc a la classificació general d'una prova on encara no havia pogut pujar al podi.

Purito, que havia guanyat les dues etapes anteriors, s'ha col·locat d'aquesta manera setè a la classificació UCI WorldTour que ajunta tots els resultats de les curses de la màxima categoria. El vallesà va guanyar aquesta classificació la temporada 2010.

Volta al País Basc, sisena etapa (Oñati, 18,9km CRI):

1r Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) 28'48"

2n Bauke Mollema (Rabobank) a 6"

3r Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) a 7"

4t Marco Pinotti (BMC) a 15"

5è Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 16"

Volta al País Basc, classificació general final:

1r Samuel Sánchez (Euskltal-Euskadi) 20h 58'

2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 12"

3r Bauke Mollema (Rabobank) a 42"

4t Damiano Cunego (Lampre-ISD) a 47"

5è Tony Martin (Omega Pharma-Lotto) a 54"

stats