Ciclisme
Esports 17/03/2012

Simon Gerrans supera Cancellara i s'endú la Milà-Sanremo

L'australià de l'equip GreenEdge ha sigut el més llest: ha seguit l'atac de Nibali al Poggio i ha batut el suís després que aquest l'hagués guiat durant tot el descens

Albert Rabadan
2 min
Simon Gerrans guanya per davant de Cancellara / ALESSANDRO GAROFALO / REUTERS

BarcelonaUn any més, un australià ha sigut el botxí de Fabian Cancellara a la Milà-Sanremo. El suís, que venia de guanyar de forma excepcional la cursa italiana Strade Bianche, ha tornat a acabar al segon graó del podi del primer dels cinc monuments de la temporada ciclista, que s'ha endut Simon Gerrans en un reduït esprint. L'any passat, qui ho va fer va ser el seu ara company d'equip, Matthew Goss.

La llarga clàssica (298 km) ha avançat a un gran ritme després que el favorit per molts, el campió mundial Mark Cavendish (Sky), es quedés en un grup perseguidor en el port de Le Manie. Així, equips com BMC (el seu puntal, Philippe Gilbert, ha patit una caiguda en el descens de la Cipressa) o Omega Pharma han mantingut la tensió fins a arribar al tram final i definitiu de la prova.

I és que aquest cop, el Poggio, l'explosiva pujada que es corona a 6 quilòmetres de la meta de la Via Roma, sí que ha sigut decisiu. Un atac fortíssim de l'italià Vincenzo Nibali (Liquigas), vencedor de la Tirrena-Adriàtica, ha agafat molts desprevinguts, i tan sols el mateix Gerrans i Fabian Cancellara l'han pogut seguir i amb prou feines han coronat amb uns cinc segons d'avantatge.

Tanmateix, el campió suís, en una exhibició de tècnica al descens i de força als últims quilòmetres pels carrers de Sanremo, ha pogut mantenir la distància amb un grup, bastant reduït, en què l'equip Katiuixa, amb el català Xavi Florencio, treballava per al triple vencedor de la 'Classicissima' Óscar Freire. Malgrat tot, però, Gerrans ha aprofitat que era el més ràpid del grupet per imposar-se en un final agònic.

Milà-Sanremo (298 km), classificació final:

1r Simon Gerrans (GreenEdge) 6 h 59' 24”

2n Fabian Cancellara (RadioShack-Nissan) m.t.

3r Vincenzo Nibali (Liquigas) m.t.

4t Peter Sagan (Liquigas) m.t.

5è John Degenkolb (1t4i) m.t.

6è Filippo Pozzato (Farnese Vini) m.t.

7è Óscar Freire (Katiuixa) m.t.

8è Alessandro Ballan (BMC) m.t.

9è Daniel Oss (Liquigas) m.t.

10è Daniele Bennati (RadioShack-Nissan) m.t.

stats