Tour 2011
Esports 07/07/2011

Edvald Boasson Hagen (Sky) s'estrena al Tour de França en una dura arribada passada per aigua

El noruec Boasson Hagen fa bona la demostració del dia anterior i aconsegueix una victòria de potència a Lisieux, sense canvis a la general

Albert Rabadan
2 min
Edvald Boasson Hagen ha alçat els braços a Lisieux

BarcelonaEls noruecs segueixen fent valer la seva potència al Tour de França. Mentre l'experimentat Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) es manté com a mallot groc sobrevivint a finals com el de Mûr-de-Bretagne, avui el jove Edvald Boasson Hagen (Sky) ha aconseguit el seu primer triomf d'etapa en el seu debut a la Grande Boucle. El company d'equip de Juan Antonio Flecha ha estat el més ràpid després que el seu atac a l'últim quilòmetre d'ahir a Cap Fréhel fos avortat.

De l'escapada del dia, on hi eren Anthony Roux (FDJ), Leonardo Duque (Cofidis), Adriano Malori (Lampre), Lieuwe Westra i Johnny Hoogerland (Vacansoleil), tan sols s'ha mantingut el capdavant el campió italià contrarellotge a partir dels últims 15 quilòmetres, mentre la pluja començava a complicar una arribada tècnica a Lisieux. La lleugera pujada abans d'arribar a l'últim quilòmetre ha afavorit a que es descartessin per disputar el triomf els esprintadors habituals.

L'holandès Maarten Tjallingii (Rabobank) ha animat l'arribada amb un atac un entrats a la flamme rouge, que en el fons ha facilitat la feina de l'equip Sky. El mallot blanc provisional, Geraint Thomas, ha llançat a Boasson Hagen amb el seu estil habitual, i ja ni l'australià Matthew Goss ni el seu compatriota i campió del món Thor Hushovd, l'han pogut superar.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Tour de França, sisena etapa (Dinan – Lisieux, 226,5km):

1r Edvald Boasson Hagen (Sky) 5h13'37”

2n Matthew Goss (HTC-Highroad) m.t.

3r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) m.t.

4t Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) m.t.

5è José Joaquín Rojas (Movistar) m.t.

(…) 61è Juan Antonio Flecha (Sky) m.t.

Classificació general provisional:

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 22h50'34”

2n Cadel Evans (BMC) a 1”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 4”

4t David Millar (Garmin-Cérvelo) a 8”

5è Andreas Klöden (RadioShack) a 10”

(…) 96è Juan Anio Flecha (Sky) a 8'14”

stats