Vuelta a Espanya
Esports 31/08/2012

Stephen Cummings resol l'escapada en l'última etapa de la Vuelta abans de l'alta muntanya

El britànic de l'equip BMC ha demostrat que és el més fort del grup de fugats, que ha resistit amb l'empenta de ciclistes de la qualitat del català Flecha

Albert Rabadan
1 min
Stephen Cummings celebra el seu triomf sobre la línia de meta

BarcelonaEl britànic Steve Cummings ha estat el guanyador de la tretzena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Santiago de Compostel·la i Ferrol. El ciclista de BMC ha entrat en solitari a meta després de llançar un potent atac als seus companys d'escapada en els últims tres quilòmetres. Abans ho havia provat el català Joan Antoni Flecha, però ni ell ni Cameron Meyer l'han pogut atrapar.

Aquest grup de fugats ha estat capaç de mantenir el pols amb el pilot, que ha treballat amb l'equip Argos-Shimano del quatre cops guanyador d'etapa John Degenkolb, però tots els seus integrants han acabat buidant-se. Grans rodadors com Thomas de Gendt, el guanyador d'etapa a Valdezcaray Simon Clarke o el ràpid Elia Viviani també formaven aquest grup de qualitat que s'ha jugat la victòria.

El català Joaquim Rodríguez ha mantingut el seu mallot de líder sense canvis als primers llocs de la classificació general, el dia abans de les tres etapes d'alta muntanya que haurien de decidir la cursa abans de l'últim dia de descans, amb les arribades a Ancares, Llacs de Covagonda i Ciutu Negru. Si no, sempre quedarà la Bola del Mundo el penúltim dia de cursa.

stats