Giro d'Itàlia
Esports 05/05/2012

Taylor Phinney (BMC) aconsegueix amb marge la primera 'maglia rosa' del Giro 2012

El jove nord-americà ha volat per sobre de l'escocès Geraint Thomas (Sky) pels carrers de Herning. Purito redueix les pèrdues a 43 segons, menys que altres favorits

Albert Rabadan
1 min
Taylor Phinney, primer líder del Giro

BarcelonaTaylor Phinney és el primer líder del Giro d'Itàlia 2012 després de guanyar la primera cronometrada etapa pels carrers de Herning (Dinamarca). La jove estrella nord-americana, campió del món de l'especialitat en la categoria sub-23 l'any 2010, tenia l'objectiu en ment des que va acabar la París-Roubaix, i setmanes abans ja havia aconseguit vestir de líder al Giro del Trentino gràcies a la victòria del seu equip, BMC, en una contrarellotge per equips.

L'esforç explosiu del curt recorregut ha afavorit a corredors especialistes en la modalitat de persecució, com és el cas del mateix Phinney (doble campió del món elit amb menys de 20 anys) o el que ha acabat darrere seu, el britànic Geraint Thomas (Sky), que fa servir aquest Giro de preparació pel seu gran objectiu de l'any: la persecució per equips en pista als Jocs Olímpics de pista. També el tercer, el danès Alex Rasmussen, que corria a casa, té passat als velòdroms.

Quant als principals competidors a la general, el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) ha tingut una actuació prou destacada i ha cedit només 43 segons amb el vencedor, menys que altres favorits com l'últim guanyador, Michele Scarponi, i altres escaladors com ell. Pel Purito, l'important era "no perdre gaire temps respecte la resta de favorits, pel que he d'estar satisfet amb aquesta actuació", que, assegura, el fa començar "amb moral".

Giro d'Itàlia 2012, primera etapa (Herning, 8,7km CRI)

1r Taylor Phinney (BMC) 10'26"

2n Geraint Thomas (Sky) a 9"

3r Alex Rasmussen (Garmin-Barracuda) a 13"

4t Manuele Boaro (Saxo Bank) a 15"

5è Gustav Erik Larsson (Vacansoleil-DCM) a 22"

(...) 33è Juan Antonio Flecha (Sky) a 37"

44è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 43"

149è Alberto Losada (Katiuixa) a 1'11"

stats