Tour de França
Esports 11/07/2012

Thomas Voeckler remata amb astúcia l'escapada per tornar a guanyar una etapa al Tour de França

Jurgen van den Broeck i Pierre Rolland esgarrapen alguns segons a la general el dia que Vincenzo Nibali intenta desafiar Sky al descens de la Grand Colombière

Albert Rabadan
1 min
Thomas Voeckler

BarcelonaEl francès Thomas Voeckler (Europcar) ha tornat a guanyar una etapa del Tour de França en la seva especialitat: rematant una escapada. El que va ser quart a la general de la passada edició ha entrat al grup de 23 ciclistes que s'han escapat en aquesta etapa muntanyosa, entre els quals només Dries Devenyns, Luis León Sánchez, Michele Scarponi i Jens Voigt han arribat amb opcions. Voeckler s'ha negat a respondre al primer atac de Devenyns, però s'ha reservat forces per superar-lo a l'últim quilòmetre.

La jornada estava marcat per l'ascens al primer port de quarta categoria d'aquesta edició del Tour, la Grand Colombière (17,4 km al 7,1% de desnivell), que a més de seleccionar l'escapada també ha vist acció entre els favorits a la general. El belga Jurgen van den Broeck s'ha mostrat especialment actiu amb fins a tres atacs, però qui realment ha sigut capaç de marxar ha sigut Vincenzo Nibali (Liquigas), que ha trobat en el descens l'únic punt feble de l'equip Sky i ha marxat buscant el seu company d'equip que era a l'escapada, Peter Sagan.

El sicilià ha arribat a tenir un minut sobre la resta de favorits, però encara quedava un port de tercera per davant i ha acabat sent atrapat per un grup que ha conduït a la perfecció Richie Porte (Sky). L'atac que sí que ha aconseguit treure alguns segons, en concret 36, ha sigut el de Pierre Rolland (Europcar), millor jove de la passada edició, a qui ha seguit, una vegada més, Van den Broeck. Tots dos han entrat a meta amb alguns dels escapats que no havien aguantat amb el grup capdavanter.

stats