París-Niça
Esports 13/03/2011

Tony Martin s'assegura la victòria, sota la pluja, amb doblet de Voeckler

Thomas Voeckler (Europcar) s'ha tornat a aprofitar d'una escapada per aconseguir la seva segona etapa, de nou amb duríssimes condicions climatològiques

Albert Rabadan
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La pluja que ha acompanyat les dues jornades finals de la París-Niça ha convertit la prova en una competició d'eliminació. Pocs atacs, però moltes diferències. Després d'una jornada molt llarga i exigent, l'habitual curta etapa que dóna per finalitzada la Course au Soleil ha estat un martiri per a molts, i l'escapada del dia ha acabat sent la triomfadora.

Corredors del nivell de Vinokúrov (Astana) o Linus Gerdemann (Leopard-Trek) també rodaven en el grup capdavanter inicialment, però amb l'arribada de la Turbie, el penúltim port del dia, ja era un grup més reduït qui liderava la cursa, d'on finalment se n'han escapat Thomas Voeckler (Europcar) i una de les majors promeses italianes del moment, Diego Ulissi (Lampre).

Ha estat al descens de l'últim port abans d'arribar a Niça, el col d'Eze, on el campió francès ha aprofitat una major seguretat amb l'asfalt mullat per aconseguir una diferència vital per assegurar-se la segona victòria després de la quarta etapa. Al grup dels favorits, Samuel Sánchez ha estat l'únic d'atacar, i ajudat pel seu company a Euskaltel Gorka Izagirre, que venia de l'escapada, ha connectat amb els perseguidors.

Si bé a l'asturià li ha valgut per millorar un lloc a la classificació general, el català Xavier Tondo (Movistar) ha tingut més mala sort i ha pagat els esforços del dia anterior i la duresa de les condicions climatològiques sense poder entrar al grup decisiu. Finalment ha entrat a meta en el grup següent i ha baixat quatre posicions a la general final.

París-Niça, vuitena etapa (Niça-Niça, 124km): 1r Thomas Voeckler (Europcar) 3h15'58”, 2n Diego Ulissi (Lampre-ISD) a 23”, 3r Julien El Farès (Cofidis) a 1'06”, 4t Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 1'06”, 5è David López (Movistar) a 1'06” (…) 42è Xavier Tondo (Movistar) a 5'12”

Classificació general final: 1r Tony Martin (HTC-Highroad) 34h03'37”, 2n Andreas Klöden (RadioShack) a 36”, 3r Bradley Wiggins (Sky) a 41”, 4t Rein Taaramäe (Cofidis) a 1'10”, 5è Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) a 1'13”(...) 14è Xavier Tondo (Movistar) a 5'43”

stats