CICLISME
Esports 02/07/2011

El Tour començarà al recordat Passage du Gois

En comptes de l'habitual pròleg, el Tour de França 2011 comença pel pas bretó on es va començar a decidir l'edició de 1999

Albet Rabadan
1 min
Contador i els seus companys, entrenant-se. PASCAL PAVANI / AFP PHOTO

BarcelonaQuan ningú pensava que l'any 1999 suposaria l'inici de la tirania de Lance Armstrong, el suís Alex Zülle era un dels principals favorits. Tanmateix, es va topar amb el Passage du Gois, un pas que connecta l'illa de Noirmoutier i la terra ferma de Vendée i que resta submergit sota l'aigua a algunes hores del dia per la marea, on va patir una caiguda.

Aquest fet va enterrar les seves opcions a guanyar la general final, ja que com recorda l'exgregari d'Armstrong Frankie Andreu en una entrevista a Bicyling.com on es veuen unes bones imatges de l'estat del passatge, l'equip US Postal va treballar dur perquè perdés uns quants minuts.

Enguany, la direcció del Tour de França ha decidit que la cursa s'iniciés en aquell punt, tot i que tal com bé puntualitza el nord-americà, es passarà amb la cursa neutralitzada. Així, aquest tram amb sorra i més problemes afegits que els habituals, evitarà els nervis dels primers dies de Tour.

L'altra mesura que evitarà un primer esprint accidentat serà l'arribada al Mont des Alouettes, de quarta categoria (2,2km al 4,7%), que dóna més opcions a homes del perfil del campió belga Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto), que no participava al Tour de França des de l'any 2008.

stats