TOUR 2011
Esports 02/07/2011

George Hincapié iguala les 16 participacions al Tour de Joop Zoetemelk

El nord-americà George Hincapie (BMC) ha passat a la història del Tour de França només començar la primera etapa entre el Pas de Gois i Muntanya del Alouettes en igualar les 16 participacions del holandès Joop Zoetemelk.

Efe
1 min

BarcelonaHincapie, ciclista d'origen colombià i nascut a Nova York fa 38 anys, va ser un dels corredors que van acompanyar als seus compatriota Lance Armstrong en la consecució dels seus set Tours de França, el que representa un rècord de victòries absolutes i sempre va ser el principal home de confiança del campió texà en tota la seva trajectòria professional.

Un ciclista amb aptituds de classicòman que va debutar com a professional el 1994, que ha acumulat 32 victòries tot i complir habitualment amb la funció de gregari. Actualment milita en les files del BMC, formació que compta amb l'australià Cadel Evans com a cap de files i basa per al podi del Tour de França.

Hincapie va debutar en el Motorola nord-americà el 1994. A partir del 97 i durant 10 anys va vestir la samarreta del US Postal, l'època daurada al costat d'Armstrong. El 2008 va passar al Columbia, on va córrer dos anys abans de passar al BMC, on compleix la seva segona temporada.

L'última victòria de Hincapie va ser el títol de campió nacional del seu país, el 2009, i en aquesta temporada va obtenir la segona plaça

stats