Ciclisme
Esports 24/08/2012

Ullrich, sobre la possible retirada dels 7 Tours d'Armstrong: "Sempre vaig dir que estava orgullós dels meus segons llocs"

L'exciclista alemany ja està retirat tot i estar implicat per dopatge en el cas Port, i sancionat fins a l'agost del 2013

Efe
1 min
L'exciclista alemany Jan Ullrich

BarcelonaL'exciclista alemany Jan Ullrich, etern segon del Tour de França, en tres ocasions darrere de Lance Armstrong, afirma que no tem els efectes de la retirada dels títols del seu col·lega texà, tot i que també sobre ell pesen des de fa anys les sospites de dopatge.

"No em preocupa la qüestió", ha afirmat l'exciclista en declaracions a l'agència dpa, respecte al que pugui passar amb els seus segons llocs en els Tours dels anys 2000, 2001 i 2003.

"Sempre vaig dir que estava orgullós dels meus segons llocs i he donat per acabada la meva carrera professional", ha prosseguit Ullrich, que al febrer va ser suspès per dos anys, fins al 22 d'agost del 2013, amb motiu de l'escàndol per la trama de dopatge del doctor espanyol Eufemiano Fuentes. Amb això es va tancar per Ullrich un llarg procés investigador que va durar sis anys.

La carrera del ciclista es va veure esquitxada per constants sospites de dopatge, encara que ell sempre ha defensat la seva innocència.

Ullrich es va convertir el 1997 en el primer alemany que va guanyar un Tour, una prova en què, a més, va quedar segon en cinc ocasions –1996, 1998, 2000, 2001 i 2003–. Primer al darrere del danès Bjarne Riis; després, de l'italià Marco Pantani i, finalment, tres vegades més darrere del texà.

El 2004 i el 2005 va quedar quart i tercer, respectivament, i el 2006 es va veure apartat del Tour per la seva presumpta implicació en la trama de dopatge revelada en l'operació Port, per la qual cosa es va suspendre el que va ser durant anys el seu equip, el Telekom.

stats