Ciclisme
Esports 20/08/2012

Valverde es col·loca líder de la Vuelta després de guanyar la primera arribada en altura a Arrate

El murcià s'ha endut el triomf a l'arribada basca tot i que Joaquim Rodríguez ha encarat millor l'arribada, però s'ha deixat anar en els últims metres

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaAlejandro Valverde és el nou líder de la Vuelta després de vèncer a la tercera etapa, acabada a l'alt del Santuari d'Arrate. El murcià ha sigut el primer a llançar un atac durant els set quilòmetres d'ascens i ha acabat sent el més ràpid en els últims metres, en descens. És el segon triomf en grans voltes del ciclista de Movistar aquesta temporada, després del que va aconseguir a Peyragudes, al Tour de França.

El grup que s'ha jugat l'etapa estava format pel mateix Valverde, el català Joaquim Rodríguez, el britànic Chris Froome i el més combatiu de tots, Alberto Contador, que malgrat atacar insistentment en la seva primera etapa de muntanya després del seu retorn ha acabat quart i, en conseqüència, sense bonificació. Els quatre semblen els principals favorits per a la general, que demà es continuarà definint amb una nova arribada en altura a Valdezcaray.

Purito, bon coneixedor de l'arribada per les seves participacions a la Volta al País Basc, ha mantingut el cap fred i ha reservat forces per col·locar-se el primer del grup en l'últim quilòmetre, amb moltes corbes en descens. Tanmateix, quan semblava que podia alçar els braços, ha deixat de pedalar a la mateixa recta de meta i Valverde l'ha superat en un final de 'photo finish'.

stats