Tour de França
Esports 18/07/2012

Voeckler es regala una segona etapa al Tour

Nibali ataca repetidament la parella de Sky (Wiggins i Froome), però arriben junts. Els tres s'apropen el podi en un mal dia per a Cadel Evans

Albert Rabadan
1 min
Voeckler celebra el triomf d'etapa

BarcelonaJa són dues etapes les que ha guanyat Thomas Voeckler en aquest Tour de França. Després de l'escapada alpina que va rematar la setmana anterior, aquest dimecres ha protagonitzat la gran etapa pirinenca. Al port de l'Aubisque s'ha format un nombrós grup de gairebé 40 ciclistes en què el ciclista d'Europcar hi era, i posteriorment s'ha escapat sol amb Brice Feillu al Tourmalet. Gràcies a la seva col·laboració han sumat marge suficient amb la resta d'escapats per poder-se jugar l'etapa, que s'ha endut Voeckler en solitari.

Camí de Bagnères-de-Luchon, però, també s'han aclarit diverses posicions de la general. El defensor del títol, Cadel Evans (BMC), ha tornat a ser qui més ha patit i ha perdut totes les opcions a podi, que tret d'una gran sorpresa haurien d'estar entre Bradley Wiggins, Chris Froome i Vincenzo Nibali. El sicilià ha mogut el seu equip, Liquigas-Cannondale, per eliminar els gregaris de Sky, sobretot amb la figura d'Ivan Basso, i ha llançat dos potents atacs al Peyresoude que només han pogut seguir els dos primers a la general: Wiggins i Froome. Els tres han entrat junts a meta, a un minut de la resta de favorits.

stats