Volta a Catalunya
Esports 10/03/2011

La Volta 2011 es decidirà en l'etapa reina d'Andorra amb Contador i el Purito com a estrelles

Aquesta edició, que complirà 100 anys, començarà el 21 de març i acabarà el 27 i comptarà amb un cartell de luxe plens de figures de primer nivell

Efe
2 min

Barcdelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La Volta a Catalunya ha estat presentada avui amb un cartell de luxe de corredors, entre els quals destaca el tricampió del Tour Alberto Contador, que donaran brillantor a l'edició del seu centenari que es decidirà amb gairebé tota probabilitat en l'etapa amb final en un port a Andorra. Alberto Contador (Saxo Bank), Carlos Sastre (Geox), Igor Antón (Euskaltel), Cadel Evans (BMC), Levi Leipheimer (Radioshack), Vladimir Karpets (Katusha), Denis Menchov (Geox), Ivan Basso (Liquigas) i els catalans Joaquim Rodríguez (Katusha) i Xavi Tondo (Movistar) seran els principals reclams d'una Volta que acabarà en un circuit urbà a Barcelona.

A la presentació de la Volta, que en el seu centenari compleix la seva 91a edició, el director de la carrera, Rubén Peris, s'ha felicitat per l'elenc de ciclistes de primer nivell que se citaran a Catalunya, gràcies al canvi de dates realitzat l'any passat i que ha situat la carrera en l'última setmana de març (del 21 al 27). La competició per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d'Itàlia tindrà aquest any la seva etapa reina en el tercer dia de competició, que acabarà a l'estació pirinenca andorrana de Vallnord, un port de categoria especial, després d'haver superat tres ports més de primera categoria, i un altre de segona. Una etapa en la qual els escaladors de primer nivell hauran de marcar les diferències als ports de Coubet, la Comella i la Massana per disputar el triomf final al cim de Peris, a més de 2.000 metres d'altitud.

La Volta tindrà la seva sortida, per segon any consecutiu, a la localitat de Lloret de Mar (Selva), i acabarà amb quatre voltes a un circuit urbà a Barcelona, que es vestirà de gala per a l'ocasió. En aquesta edició, totes les etapes seran en línia, de manera que no hi haurà cap jornada contra el crono. Els velocistes i els caçadors d'etapes també tindran les seves oportunitats per sumar victòries, en especial en etapes com la que porta de Santa Coloma de Farners (Selva) a Banyoles (Pla de l'Estany) -amb un circuit pel llac més famós de Catalunya- o la més llarga d'elles, la que comença al Vendrell (Baix Penedès) i acaba a Tarragona. També l'última etapa, camí a Barcelona, tindrà sortida a la localitat de Parets del Vallès (Vallès Oriental), un gest de complicitat a l'últim campió d'aquesta prova centenària, Joaquim "Purito" Rodríguez, ja que el ciclista que milita a l'equip rus del Katusha va néixer allà.

La Volta comptarà amb els 18 equips que militen en la primera divisió de l'UCI Pro Tour i amb sis equips més de categoria continental: Andalucía Caja Granada, Caja Rural i Geox (ESP), Cofidis (FRA), CCC Polsat Polkowice (POL) i Colòmbia és Pasión-Café de Colòmbia (COL). A l'acte d'avui s'hi ha presentat el cartell per a aquest any i ha comptat amb l'assistit del secretari general d'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, i el regidor d'esports de Barcelona, Pere Alcober, entre d'altres.

stats