Volta Ciclista a Catalunya
Esports 25/03/2011

Dumoulin, un any més alça els braços a la Volta

L'arribada a Tarragona compleix amb les previsions dels darrers dies, amb esprints massius, i el final en lleuger ascens ha permès a Dumoulin repetir un triomf semblant al de l'any passat

Albert Rabadan
1 min
Dumoulin celebra la seva victòria d'avui

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Un dels homes més petits del pilot, el francès Samuel Dumoulin, sol començar com ningú les temporades. L'home de Cofidis es presentava a la Volta a Catalunya amb dues victòries d'etapa, una a l'Estrella de Bessèges i al Tour de l'Alt Var, i les dues tenien en comú que presentaven finals dificultosos. Ben semblants al circuit de Montjuïc a la passada Volta a Catalunya, on es va emportar l'etapa.

El final d'avui a Tarragona semblava bastant acord amb aquestes característiques. Amb l'esprintador Alessandro Petacchi retirat, entre ell i un José Joaquín Rojas (Movistar) que continua amb la maledicció s'havien de disputar la victòria. L'escapada del dia ha costat de formar-se, fins el punt que n'hi ha hagut dues, que finalment han tornat a ser atrapades ja dins dels quilòmetres decisius de l'etapa.

Allà, tan sols el belga Jan Bakelants (Omega-Pharma-Lotto) ha intentat un atac, però no ha pogut evitar que el gran grup arribés a la recta d'arribada tarragonina, on Dumoulin ha tornat a alçar els braços, mentre Rojas entrava per segona vegada aquesta Volta en segona posició, al que s'hi ha de sumar dos tercers llocs més.

Volta a Catalunya, cinquena etapa (El Vendrell-Tarragona, 205,8km): 1r Samuel Dumoulin (Cofidis) 4h49'31”, 2n José Joaquín Rojas (Movistar) m.t., 3r Rubén Pérez (Euskaltel-Euskadi) m.t., 4t Aitor Galdos (Caja Rural) m.t., 5è Michal Golas (Vacansoleil-DCM) m.t.

Classificació general provisional: 1r Alberto Contador (Saxo Bank) 22h28'28”, 2n Levi Leipheimer (RadioShack) a 23”, 3r Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 23”, 4t Daniel Martín (Garmin-Cérvelo) a 35”, 5è Chris Horner (RadioShack) a 35” (…) 8è Xavier Tondo (Movistar) a 38”

stats