Tour de França
Esports 09/07/2012

Wiggins i Froome signen un doblet a la primera crono del Tour de França

La parella de Sky confirmen les sensacions donades a La Planche des Belles Filles. Wiggins consolida el liderat i el segueixen Evans i el mateix Froome

Albert Rabadan
1 min
Bradley Wiggins, durant la contrarrellotge

BarcelonaBradley Wiggins (Sky) ha guanyat la seva primera etapa al Tour de França a la primera de les dues cronos llargues d'aquesta edició disputada a Besançon amb un recorregut de 41 km. El britànic ha superat per 35 segons el seu company d'equip Chris Froome i no han donat opció a especialistes en la disciplina com Fabian Cancellara, que finalment ha estat tercer a 57 segons.

La parella de Sky ha tret més d'un minut a tots els seus rivals per a la classificació general, però les diferències han estat menors del que es podria haver esperat. El defensor del títol, Cadel Evans (BMC), ha començat fluix però amb un gran final s'ha recuperat i ha acabat sent el millor entre els aspirants a batre el britànic: 6è a 1 minut i 43 segons. Velits, Nibali, Mentxov i Klöden han completat el 'top 10' de l'etapa amb menys de 20 segons de distància entre ells.

D'aquesta manera, Evans ha aconseguit mantenir la seva segona plaça provisional a la general. Ara mateix es troba a 1 minut i 53 segons de Wiggins, i Froome és tercer a 2 minuts i 7 segons. Vincenzo Nibali (Liquigas) i Denis Mentxov (Katiuixa), dos dels ciclistes que s'han mostrat més sòlids aquests dies, són quart i cinquè, respectivament.

stats