Tour de França
Esports 21/07/2012

Wiggins tanca un Tour de França impecable guanyant la segona contrarellotge

El britànic assegura la primera victòria del seu país a la història de la cursa francesa en un nou doblet amb el seu company d'equip a Sky Chris Froome

Albert Rabadan
1 min
Bradley Wiggins durant la contrarellotge al Tour de França

BarcelonaEl Tour de França 2012 ja té vencedor a falta de la tradicional etapa final als Camps Elisis de París. Bradley Wiggins (Sky) ha guanyat amb una gran autoritat la segona contrarellotge llarga de l'edició, de 53 km amb final a Chartres, i ha consolidat el seu lideratge després d'una cursa impecable en què ha aprofitat el seu domini de les contrarellotges.

Novament, el seu company d'equip Chris Froome ha demostrat tenir potencial per disputar la general amb un segon lloc, com ja va fer a la primera crono. Amb tot, Wiggins li ha tret un minut i dinou segons, i ha deixat un sorprenent Luis León Sánchez (Rabobank) al tercer lloc a gairebé 2 minuts.

El podi el completarà l'italià Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale), que s'ha defensat en una especialitat que no és la seva malgrat tenir un ample marge. La imatge del dia l'ha protagonitzat l'últim guanyador de la general, Cadel Evans (BMC), que ha estat doblat pel seu company nord-americà Tejay van Garderen, que finalment serà el millor jove de l'edició.

stats