Biketrial
Esports 29/09/2011

Xavi Ksas aconsegueix el rècord Guinness d'equilibri sobre una bicicleta

El campió del món de Biketrial es manté en equilibri sobre la seva bicicleta durant quatre hores, sense tocar el terra, dalt de la cúpula de l'Hotel Hesperia Tower

Efe
2 min
Xavi Ksas.

L'Hospitalet de LlobregatEl campió del món de Biketrial Xavi Ksas ha aconseguit aquest dijous un nou rècord Guinness en mantenir-se en equilibri sobre la seva bicicleta durant quatre hores, sense tocar el terra, dalt de la cúpula de l'Hotel Hesperia Tower.

Ksas ha establert aquest original rècord -denominat Guinness d'equilibri estàtic- després de quatre hores de sofriment a 107 metres d'altitud, amb unes vistes privilegiades de Barcelona, però amb la dificultat d'haver de patir unes ràfegues de vent de fins a 45 quilòmetres per hora.

"Estic molt content perquè no ho tenia molt clar. Sabia que podia aguantar 3 hores bé, però 4 es feia molt complicat. I després hi ha hagut un vent increïble", ha afirmat Ksas en acabar aquesta gesta.

Ksas, que ha aconseguit amb aquesta proesa el seu cinquè rècord Guinness, ha comentat que ho ha vist molt difícil a les tres hores, quan ha advertit a les persones que l'acompanyaven que estava "en les últimes".

"Ara ja fa una hora que estic fatal, intentaré aguantar. Em marejo bastant, i el dolor és a tot arreu. Tinc ganes de baixar ja, però no hi penso, i 35 minuts em semblen una eternitat", ha declarat Ksas en una connexió en directe per televisió quan faltava poc més de mitja hora per acabar el repte.

I és que Ksas s'ha mantingut en contacte amb els mitjans de comunicació i els membres del seu equip en tot moment, cosa que l'ajudava a estar distret i fer més suportable el seu repte.

L'equip de Xavi Ksas ha registrat en vídeo les quatre hores de la prova i enviarà la cinta als responsables del llibre Guinness perquè puguin verificar en els pròxims dies el rècord.

L'esportista andorrà ha dit que ha patit rampes a les cames i a les cervicals, i que no podia fer molts estiraments per no perdre la verticalitat. No obstant això ha superat les adversitats i s'ha anotat un nou rècord.

Amb aquesta ja són cinc les vegades que Ksas ha aparegut al llibre Guinness, amb èxits com pujar 2.700 esglaons en 1 hora i 42 minuts, o saltar amb la seva bicicleta 520 persones en 12 minuts.

L'activitat no cessa, i el pròxim objectiu de Xavi Ksas és el de pujar en bicicleta l'edifici més alt del món, el Burj Khalifa, a la ciutat de Dubai, de més de 800 metres d'altura i al qual Ksas ha qualificat com "l'Everest dels edificis".

stats