Ciclisme
Esports 15/09/2011

Carlos Sastre, guanyador del Tour de França 2008, anuncia la seva retirada del ciclisme

L'avilès, de 36 anys, ha fet pública la seva decisió deixant enrere catorze temporades com a professional en què ha marcat per la seva personalitat

Albert Rabadan
2 min
Carlos Sastre anunciant la seva retirada del ciclisme

BarcelonaCarlos Sastre (Leganés, 1975) ha anunciat en una roda de premsa la seva decisió de retirar-se del ciclisme professional. Sastre, que va créixer a l'escola de ciclisme del seu pare a El Barraco (Àvila), creu que "arriba el moment de tancar aquest cercle" després de 14 temporades com a ciclista professional, en què hi destaca la victòria a la classificació general del Tour de França de 2008, que es va assegurar guanyant en solitari al mític cim de l'Alpe d'Huez.

De condicions menys espectaculars que altres escaladors, l'avilès ha destacat en la seva carrera per la seva extrema regularitat (també figuren al seu palmarès podis a la Vuelta a Espanya de 2005, 2007 i 2008 i al Giro d'Itàlia de 2009 després de la desqualificació de Di Luca) i per una marcada personalitat que ja es va mostrar des del primer dia, quan va decidir passar a professionals amb l'ONCE de Manolo Saiz tot i haver-se format a l'equip amateur de Banesto.

Sempre ha sabut buscar la seva oportunitat enmig d'una trajectòria marcada per la seva excel·lent feina de gregari, sobretot en la seva etapa a CSC per Ivan Basso, i que queda ben representada en la seva última cursa: la Vuelta a Espanya, en què ha treballat perquè el seu company d'equip Juanjo Cobo s'emportés la general. Tanmateix, ja l'any 2003 va aconseguir un gran èxit amb l'etapa de Plateau de Bonascre del Tour de França, poc abans de la mort del seu cunyat, el mític Chava Jiménez, que sempre ha estat el seu referent.

Després del seu gran èxit l'any 2008, va buscar llibertat encapçalant el nou projecte de l'equip Cervélo, que no va acabar funcionant com havia imaginat i va abandonar aquest 2011, quan es fusionava amb el Garmin de Jonathan Vaughters. De fet, la tensió ja es va notar amb unes declaracions durant en Tour de 2009, quan defensava títol, en què acusava a l'organització i la premsa d'haver-li fet el buit i promoure l'enfrontament entre Andy Schleck i Alberto Contador.

Passat aquest desencís, ha buscat trobar noves motivacions en aquest sol any amb Geox-TMC, on unes lesions d'inici de temporada no l'han deixat rendir com havia esperar. Segons ha revelat, "la decisió estava presa des de finals de l'any passat" i ara espera seguir lligat al ciclisme.

stats