CICLISME
Esports 06/04/2011

Joaquim Rodríguez recupera el liderat al País Basc

En una nova etapa ràpida, Vinokúrov ha sorprès el grup quan tot apuntava a un esprint reduït, mentre "Purito" ha aprofitat les posicions d'entrada a meta per fer-se amb el mallot groc

Albert Rabadan
2 min
Joaquim "Purito" Rodríguez celebra el lideratge.

BarcelonaEl desenvolupament de la tercera etapa de la Volta al País Basc ha estat molt semblant a l'anterior, és a dir, amb molt poques diferències a la darrera pujada del dia i la sorpresa en el descens decidint el vencedor. El coll d'Altube ha estat coronat amb uns segons d'avantatge per Kevin Seeldraeyers (Quick Step), Alexandr Kolobnev (Katiuixa) i Tejay Van Garderen (HTC-Highroad), que no han pogut aguantar a la pujada no puntuable que ha decidit l'etapa.

Allà s'hi ha presentat un grup prou nombrós on hi anaven dos homes ràpids com el tricampió del món Óscar Freire (Rabobank) i l'home que el va batre l'any passat en una etapa d'aquesta mateixa prova, Francesco Gavazzi (Lampre), que s'ha anat estirant a causa dels intents com el que ha tornat a protagonitzar Fabio Duarte (Geox-TMC). Tanmateix, l'espai necessari per vèncer l'ha aconseguit el kazakh Vinokúrov, de nou sorprenent en el descens i aprofitant la seva potència en els cinc quilòmetres planers que restaven per l'arribada.

Així, ha aprofitat la desorganització de l'equip de Freire, que tot i comptar amb un bon llançador com l'alemany Paul Martens no l'ha pogut atrapar. La principal notícia en l'esprint final del grup ha estat, com ahir, el canvi de líder, que torna a ser per a Purito Rodríguez. El vallesà l'haurà de defensar demà a l'arribada a Arrate, un port que admet que "no m'agrada massa, però espero que el liderat em pugui donar ales". A més, tenint en compte la contrarellotge final.

Volta al País Basc, tercera etapa (Villatuerta-Murgia, 177km): 1r Alexandre Vinokúrov (Astana) 4h20'38", 2n Óscar Freire (Rabobank) a 8", 3r Paul Martens (Rabobank) a 8", 4t Pim Ligthart (Vacansoleil-DCM) a 8", 5è Mickael Cherel (Ag2r) a 8"

Classificació general provisional: 1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 12h30'09", 2n Andreas Klöden (RadioShack) m.t., 3r Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) m.t., 4t Chris Horner (RadioShack) a 1", 5è Ryder Hesjedal (Garmin-Cérvelo) a 6", 6è Xavier Tondo (Movistar) a 6".

stats