CICLISME
Esports 11/02/2011

Flecha, meritori quart lloc al Tour de Qatar

El catalanoargentí ha mantingut una gran regularitat entre els millors esprintadors del món, evitant els ventalls en una prova sempre marcada pel fort vent

Albert Rabadan
Andrea Guardini celebra el triomf a la 5a etapa del Tour del Qatar.

QatarJuan Antonio Flecha (Sky) ha acabat el Tour de Qatar igual que el va començar: en quarta posició. La prova àrab va començar amb un curt pròleg de 2,5km en el que va mantenir el millor temps fins la sortida dels últims corredors. L'afincat a Castelledefels podria haver aconseguit encara un millor resultat de no ser per la caiguda d'una tanca mentre passava per la recta d'arribada, que va haver d'esquivar i li va provocar la sortida del tubular.

El que havia agafat el liderat, l'holandès Lars Boom (Rabobank), ja va ser víctima a la primera jornada en línia el principal perill d'aquesta prova: els ventalls provocats pel vent, que han suscitat diversos canvis de líder i que han apartat regularment de la lluita per les etapes a velocistes com Mark Cavendish. Les bonificacions als finals d'etapa han donat la general final al seu habitual llançador, Mark Renshaw.

La resta de victòries han estat per dos homes que s'intenten refer del seu 2010 carregat de lesions. En primer lloc Tom Boonen (Quick Step), que va perdre les seves opcions per culpa d'una punxada, i posteriorment l'alemany nacionalitzat australià Heinrich Haussler (Garmin-Cérvelo), per partida doble, que ha pagat el seu mal temps al pròleg.

L'última etapa ha servit per consolidar al neoprofessional italià Andrea Guardini (Farnese Vini), que s'ha estrenat en un esprint de nivell després de sorprendre amb cinc victòries al Tour de Langkawi. L'altre català a la sortida, Xavier Florencio (Geox-TMC), ha estrenat el mallot del seu nou equip amb una 73a posició a la general final.

Classificació general final: 1r Mark Renshaw (HTC-Highroad) 15h31'04", 2n Heinrich Haussler (Garmin-Cérvelo) a 8", 3r Daniele Bennati (Leopard-Trek) a 17", 4t Juan Antonio Flecha (Team Sky) a 26", 5è Roger Hammond (Garmin-Cérvelo) a 38".