Ciclisme
Esports 09/03/2011

L'empeny de Voeckler i De Gendt triomfa a la París-Niça abans de la muntanya

Tal i com va passar a la primera etapa, l'escapada ha arribat victoriosa a meta, donant la victòria a un batallador Thomas Voeckler i amb Thomas De Gendt recuperant el liderat que havia perdut el dia anterior

Albert Rabadán
1 min
Voeckler celebra la victòria a la quarta etapa de la París-Niça.

BarcelonaFinalment va haver arribada massiva a la tercera etapa, tot i els intents de Thomas Voeckler (Europcar) a l'enganyosa cota de Bécoup, de segona categoria. L'australià Matthew Goss va ser el més ràpid en un accidentat esprint que va estar marcat per una caiguda de l'eslovac Peter Sagan (Liquigas) a la mateixa línia d'arribada.

Tanmateix, la perseverança ha tingut premi tant per ell com pel belga Thomas De Gendt (Vacansoleil), que havia perdut el mallot de líder per les bonificacions. Una llarga escapada que compartien amb els francesos Pauriol i Di Gregorio i el belga De Greef, que ha cedit a l'últim port de la jornada, ha arribat a meta amb 13 ajustats segons d'aventatge sobre el pilot.

De Gendt, totalment centrat en guanyat temps per assegurar-se el liderat provisional, ha facilitat les coses perquè el campió francès, que ja havia guanyat enguany en una arribada de característiques similars al Tour del Mediterrani, s'imposés als seus companys d'escapada, que havien resistit al treball en els darrers quilòmetres de conjunts com Liquigas i Rabobank.

L'etapa de demà, amb final a Vernoux-en-Vivarais, promet el primer duel entre escaladors, ja que entre els ports de la jornada hi destaca el Col de Mûre, a tan sols nou quilòmetres per la línia de meta, de primera categoria. Xavier Tondo (Movistar) tindrà la primera oportunitat de provar a rivals més forts en contrarellotge i així mantenir opcions a la general final.

París-Niça, classificació general després de la quarta etapa: 1r Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) 19h26'46”, 2n Thomas Voeckler (Europcar) a 10”, 3r Rémi Pauriol (FDJ) a 16”, 4t Matthew Goss (HTC-Highroad) a 21”, 5è Rémy Di Gregario (Astana) a 24”.

stats