Ciclisme
Esports 16/02/2011

El president de la UCI, McQuaid, sobre el cas Contador: "Venint d'Espanya, no em sorprèn res"

McQuaid ha explicat que ara han d'estudiar "les 35 pàgines de la Federació Espanyola" i després "discutir amb l'Agència Mundial Antidopatge" si apel·len la decisió o no

Redacció
2 min
El president de la UCI, l'irlandès Pat McQuaid.

MadridEl president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), l'irlandès Pat McQuaid, s'ha mostrat crític amb l'absolució d'Alberto Contador, perquè considera que hi ha hagut ingerències polítiques: "Venint d'Espanya, no em sorprèn res", ha dit des d'Oman.

"No m'ha sorprès, perquè ve d'on ve, però és decebedor", ha explicat en unes declaracions que recull la pàgina cyclingnews.com. McQuaid ha afirmat que l'esport ha de cuidar de si mateix "i no hauria de tenir interferències de polítics que no coneixen totes les dades del cas i emeten comunicats que són purament polítics".

El president de la UCI no culpa la Federació Espanyola. "Ells (la Federació) han fet un bon treball, però crec que això [les ingerències polítiques] són injustificades i no ajuden. Tampoc afavoreixen la imatge d'Espanya perquè mostren una parcialitat cap als seus amb independència dels fets".

Pel que fa al fons de l'absolució a Contador, que va donar positiu per clenbuterol en el passat Tour de França, McQuaid s'ha reservat la seva opinió personal "fins que el cas no estigui tancat i encara no ho està". "Hem rebut 35 pàgines de la Federació Espanyola que ara han de ser traduïdes i estudiades i després ho discutirem amb la WADA (sigles en anglès de l'Agència Mundial Antidopatge). Tenim 30 dies per decidir si apel·lem o no. Serà una decisió de la UCI", ha explicat.

Si, finalment, la UCI decideix recórrer al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS), demanarà expressament que la decisió s'anunciï abans del Tour de França, que comença el 2 de juliol. "M'agradaria, i confio en això", ha afegit, "que tot pugui estar resolt abans del Tour, que puguem recórrer al TAS i que el TAS comprengui que necessitem una resolució relativament ràpida, abans del Tour de França. Si en el termini de 30 dies decidim apel·lar al TAS, li demanarem que ho faci així".

McQuaid admet que Contador és lliure per competir, des d'avui mateix, en la Volta a l'Algarve (Portugal). "Així són les regles. Les regles li permeten competir, i per això ho fa. No puc fer res sobre aquest tema. Hi ha un calendari que cal complir i hi ha corredors nets que estan competint. Hem de permetre'ls córrer i mereixen el suport de tots".

stats