Ciclisme
Esports 07/03/2011

De Gendt lidera una París-Niça on Tondo manté opcions intactes

El nou corredor de Vacansoleil, Thomas de Gendt, va aconseguir la victòria gràcies a que la seva escapada va arribar viva a la primera etapa i es manté líder un dia després

Albert Rabadán
Henderson celebra la victòria en la segona etapa de la París-Niça.

BarcelonaSempre ha d'haver alguna ocasió on el pilot, controlat pels grans equips dels velocistes, no sigui capaç d'atrapar els escapats. Així va succeir a la primera etapa de la París-Niça, on Thomas De Gendt (Vacansoleil) va saber resoldre una escapada que compartia amb l'incombustible Jens Voigt (Leopard-Trek) i Jérémy Roy (FDJ) mentre els esprintadors els tocaven els talons.

La nerviosa segona etapa ha viscut el geni d'aquest belga, que tot i vestir amb el mallot groc a decidit guanyar algun segon en una meta volant i ha provat un nou atac a poc més d'un quilòmetre de meta. Finalment, el campió britànic Geraint Thomas ha estat capaç de trencar el treball de l'equip HTC i ha facilitat l'arribada pel seu company d'equip Greg Henderson, que ha aconseguit obtenir el triomf en un esprint molt estret.

Mentrestant, el català Xavier Tondo -que l'any passat es va endur una etapa- espera un terreny més propici per les seves habilitats d'escalador i és 94è a catorze segons del líder, el mateix temps de tots els corredors que no han bonificat. Se l'ha vist en tot moment atent al cap de pilot ajudat pel seu equip, Movistar, per evitar unes caiguda que s'han repetit diversos cops durant l'etapa.

Demà començaran les dificultats serioses amb la cota de Bécoup, de segona categoria, a 12 quilòmetres per la línia de meta a Nuits-Saint-Georges, en una prova que acabarà aquest diumenge amb la tradicional arribada a Niça després de coronar el col d'Eze, però on hi destaca la inclusió d'una contrarellotge a Aix-en-Provence que serà decisiva pel resultat final.

París-Niça, classificació provisional després de la segona etapa: 1r Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM) 9h 05' 48”, 2n Greg Henderson (Sky) a 4”, 3r Jérémy Roy (FDJ) a 7”, 4t Matthew Goss (HTC-Highroad) a 8”, 5è Tony Gallopin (Cofidis) a 8”.