CICLISME
Esports 15/04/2011

Tondo, amb opcions a guanyar Castella i Lleó després de l'etapa reina

L'italià Filippo Savini (Colnago-CSF) s'ha imposat en un estrany final a la Laguna de los Peces en què Contador s'ha autoeliminat, mentre aquest diumenge arriba una contrarellotge decisiva

Albert Rabadan
1 min
Filippo Savini, celebrant el seu triomf en l'etapa d'aquest divendres.

BarcelonaLa mala sort en forma de punxades que han patit tant Alberto Contador (Saxo Bank) com el català Xavier Tondo (Movistar) en l'ascens a l'alt del Peñón, de primera categoria, no ha evitat que aquests dos dels màxims favorits comencessin el coll final en el mateix grup, gràcies a que s'han reintegrat en el descens. El madrileny, finalment, ha tornat a tenir problemes mecànics, i tot i el treball previ del seu equip ha preferit deixar-se anar mentre la victòria d'etapa mentre l'etapa se la disputaven els homes que havien saltat en persecució de Cioni (Sky) i Slagter (Rabobank).

Sorprenentment, Filippo Savini ha sabut gestionar al superioritat de Rabobank per endur-se la victòria. Entre els favorits, tant Igor Antón (Euskaltel) com Tondo han agafat uns segons respecte la resta, tot i que el liderat l'ha agafat un Bauke Mollema (Rabobank) que es troba davant de l'any de la seva confirmació. La general es decidirà demà en una contrarellotge de 11,2km al voltant de Zamora, en què Tondo parteix com a favorit per a sortir-ne líder, sense oblidar el francès Jérôme Coppel (a 21 segons).

Les dues etapes anteriors, acabades a l'esprint, han donat com a vencedor un company d'equip del vallenc, el càntabre Francisco Ventoso, que tindrà una darrera oportunitat a la jornada final de diumenge acabada a Medina del Campo.

Volta a Castella i Lleó, tercera etapa (Benavente-Laguna de los Peces, 157,2km): 1r Filippo Savini (Colnago-CSF) 3h58'25", 2n Bauke Mollema (Rabobank) a 7", 3r Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF) a 7", 4t Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) a 10", 5è Xavier Tondo (Movistar) a 10"

Classificació general provisional: 1r Bauke Mollema (Rabobank) 13h17'52", 2n Xavier Tondo (Movistar) a 3", 3r Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) a 3", 4t Domenico Pozzovivo (Colnago-CSF) a 6", 5è Dario David Cioni (Sky) a 14"

stats