Tour 2011
Esports 05/07/2011

Cadel Evans (BMC) s'endú l'ajustat final de Mûr-de-Bretagne davant Contador

Alberto Contador (Saxo Bank) ho ha intentat i ha tret 8 segons a Schleck, però tot i alçar el puny a l'arribada s'ha vist superat per Evans

Albert Rabadan
2 min
Cadel Evans (d) s'imposa a Alberto Contador al final d'etapa

BarcelonaCadel Evans (BMC) és el guanyador de la quarta etapa del Tour de França acabada a Mûr-de-Bretagne, en un port de tercera categoria. L'australià, que tenia l'opció d'agafar el mallot groc, ha superat per centímetres a Alberto Contador (Saxo Bank) en un esprint reduït d'un grup on hi anava el líder Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) que, per tant, ha mantingut el liderat per la manca de bonificacions a meta.

L'escapada del dia, formada per Johnny Hoogerland (Vacansoleil), Jérémy Roy (FDJ), Blel Kadri (Ag2r), Imanol Erviti (Movistar) i el combatiu Gorka Izagirre, ha estat atrapada a pocs quilòmetres d'arribar a un final que el guanyador del parcial ha definit com a "perillós i nerviós". El gup de favorits ha començat amb dubtes, fins el punt que Alberto Contador (Saxo Bank) ha estat el primer a atacar. El madrileny, si bé no ha pogut emportar-se l'etapa, ha fraccionat el gran grup i ha fet que Andy Schleck (Leopard-Trek) i un bon grapat de favorits més es deixessin 8 segons.

L'últim quilòmetre ha estat marcat pels moviments d'Omega Pharma-Lotto, que tenia amb Philippe Gilbert el favorit indiscutible pel dia d'avui -a més, en el dia del seu aniversari-, però no s'han coordinat bé amb els interessos de Jurgen Van den Broeck per la general i han afavorit una arribada a l'esprint. Allà, Contador no ha pogut remuntar a Cadel Evans tot i haver alçat els braços. L'excampió del món ha destacat la feina del seu company d'equip Marcus Burghardt en la col·locació, a qui ha qualificat com "el meu heroi" i ha recordat que les seves aspiracions estan centrades en la classificació general.

Tour de França, quarta etapa (Lorient – Mûr-de-Bretagne, 172,5km):

1r Cadel Evans (BMC) 4h11'39”

2n Alberto Contador (Saxo Bank) m.t.

3r Alexandre Vinokúrov (Astana) m.t.

4t Rigoberto Urán (Sky) m.t.

5è Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) m.t.

(…) 23è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 8”

131è Juan Antonio Flecha (Sky) a 3'43”

Classificació general provisional:

1r Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) 13h58'25”

2n Cadel Evans (BMC) a 1”

3r Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 4”

4t David Millar (Garmin-Cérvelo) a 8”

5è Andreas Klöden (RadioShack) a 10”

(…) 9è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 12”

41è Alberto Contador (Saxo Bank) a 1'42”

115è Juan Antonio Flecha (Sky) a 6'17”

stats