Ciclisme
Esports 13/04/2012

El ciclista Òscar Pujol, de l'atur a l'Iran en un fitxatge via Facebook

El ciclista català, que estava a l'atur després de militar en equips com el Lotto o el Cervélo, s'ha compromès amb l'Azad University Cros Team iranià després de gestionar el seu fitxatge mitjançant la xarxa social

Víctor Mur / Efe
3 min

BarcelonaEl ciclista català Òscar Pujol, que estava a l'atur després de militar en equips com el Lotto o el Cervélo, s'ha compromès amb l'Azad University Cros Team iranià després de gestionar el seu fitxatge mitjançant la xarxa social 'Facebook'.

En una entrevista, Pujol ha explicat com va arribar a aquest exòtic destí sent un ciclista que ha format part de grans equips. Una mala temporada el 2011 i una rescissió de contracte el van deixar sense feina per a aquest any.

El corredor català tenia contracte per dos anys amb la potent esquadra Omega Pharma-Lotto, si bé la separació dels dos principals patrocinadors el va deixar sense equip, i el més important, sense punts UCI després d'una temporada infausta marcada per les malalties i perquè el seu equip no el va portar a la Vuelta a Espanya quan ja estava recuperat.

"No em van portar ni a la Vuelta a Espanya ni res, i això va col·laborar en el fet que no trobés equip. Jo demanava més carreres, però no me les van donar perquè havien de portar a gent amb contracte amb Lotto per aconseguir punts. Em vaig cabrejar bastant", ha detallat.

Després d'un hivern dur sense trobar un lloc on recalar, Pujol ha aconseguit signar pel conjunt Azad University Cros Team gràcies a la gestió d'un dels seus corredors, el malai Ng Yong Li, al qual va conèixer al Tour de Langkawi (Malàisia) quan el va disputar amb el Cervélo.

Ng Yong Li –que parla castellà després d'haver estat d'amateur al país– va preguntar a un blogaire espanyol per corredors que estiguessin disponibles, i finalment va poder fitxar, mitjançant converses pel Facebook, Òscar Pujol, al qual s'ha unit un altre espanyol: Vidal Celis.

"Va ser un problema aquell moment del ciclisme espanyol; s'obrien portes, com el GEOX, i al final es tancaven totes. A Espanya hi ha pocs equips, l'Andalusia va sortir a última hora, el Caja Rural tenia l'equip complet des de feia temps, i trucaves als equips de fora i et deien que no tenies punts", ha explicat Pujol sobre les dificultats que va tenir per trobar equip fins que va sortir l'oferta iraniana.

D'aquesta manera, el ciclista podrà disputar un calendari menys exigent i aconseguir els valuosos punts pels quals es regeixen els equips per estar en la màxima divisió de l'UCI, el World Tour, i així poder aconseguir un bon contracte a Europa el 2013.

"Té els seus avantatges. Hi ha els punts de l'UCI, i al final aquest equip va fer primer o segon de l'Àsia Rànquing Tour i estan convidats a totes la carreres, tenen un bon calendari i tindré l'oportunitat d'aconseguir punts, encara que no serà gens fàcil", ha relatat.

Pujol havia de debutar en principi en el Tour de Corea, tot i que encara no li han arribat els bitllets –la carrera es disputa del 22 al 29 d'abril– per la qual cosa és més probable que debuti al Tour de l'Azerbaidjan amb el seu nou mallot, que encara no ha vist.

"De moment ja m'han arribat els bitllets per fer el Tour de l'Azerbaidjan, i després tinc Indonèsia, una altra carrera a la Xina i suposo que a mesura que vagi corrent m'aniran posant més carreres", ha explicat en conversa telefònica el corredor nascut a Terrassa (Vallès Occidental) i establert a Valladolid.

Després d'uns mesos d'incertesa, aquest escalador nat per fi ha trobat un equip en el qual demostrar la seva vàlua, i sobretot, en què gaudir de la seva gran passió, la bicicleta.

"No perdo ni l'esperança ni la il·lusió, si no ja hauria abandonat. Jo seguiré lluitant pel meu somni, que és ser ciclista i és el que em fa feliç. Seguiré endavant i no tiraré la tovallola", ha dit Pujol, de 28 anys, i que per ara seguirà pedalant per tot Àsia.

stats