Ciclisme
Esports 22/04/2012

Maxim Iglinskiy (Astana) dóna la sorpresa a la Lieja-Bastogne-Lieja més oberta dels últims anys

El ciclista kazakh ha marxat amb Joaquim Rodríguez, que ha acabat cedint terreny, i ha superat a un Nibali que portava escapat des de la Roche aux Faucons

Albert Rabadan
1 min
El rus Maxim Iglinskiy

BarcelonaL'equip Astana ha acabat sent el més victoriós de la triologia de les Ardenes amb dos triomfs: el d'Enrico Gasparotto a l'Amstel Gold Race i el de Maxim Inglinskiy aquest diumenge a la Lieja-Bastogne-Lieja. El ciclista kazakh ha arribat en solitari a la meta situada a la cota d'Ans d'una forma bastant semblant a la sel seu compatriota Alexandre Vinokúrov l'any 2010, en una cursa que s'ha fet molt dura per la meteorologia i el ritme previ.

S'ha arribat a la part decisiva (a la cota de La Redoute) amb homes perillosos com Dario Cataldo, Pierre Rolland o Vasil Kiryienka escapats, però la principal notícia ha estat l'eliminació d'un exguanyador com Alejandro Valverde en haver de canviar de bicicleta en plena pujada. En canvi, el gran atac s'ha produït a Roche aux Faucons, on el sicilià Vincenzo Nibali ha fet una poderosa arrencada que li ha permès rodar en solitari amb unes diferències superiors al mig minut ben bé fins a la cota de Saint-Nicholas.

Allà, el ciclista de Liquigas ha començat a veure com el seu avantatge s'anava reduint. El català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que venia d'aconseguir un històric triomf a la Fletxa Valona, ha pres la iniciativa de la persecució marxant amb el mateix Inglinskiy, però s'ha acabat buidant (ha estat 15è) i el d'Astana, que ha demostrat ser el més fort del grup perseguidor, ha pogut arribar a l'alçada de Nibali i sumar la victòria més important de la seva carrera. El seu company d'equip i vencedor una setmana abans, Gasparotto, ha tancat el podi.

stats