Giro d'Itàlia
Esports 05/05/2012

8,7 quilòmetres de crono donen el tret de sortida al Giro d'Itàlia 2012

Tres dels quatre catalans al WorldTour (Purito, Alberto Losada i Flecha) prenen aquest dissabte la sortida a Herning (Dinamarca) a la primera gran volta de l'any

Albert Rabadan
1 min
Alguns ciclistes entrenant-se abans de l'inici del Giro

BarcelonaEl Giro d'Itàlia 2012 sortirà de més lluny que mai. Herning (Dinamarca) és la seu de la sortida i per terres daneses s'hi estaran els corredors fins dimarts. Aquest dissabte, però, el tret de sortida es donarà amb una contrarellotge individual de 8,7 quilòmetres pels mateixos carrers de la ciutat que posarà a prova la velocitat dels grans rodadors per aconseguir la primera maglia rosa.

El dia 8 serà destinat pel viatge de retorn a Itàlia, on ja començarà a arribar la muntanya per marcar les diferències en les següents dues setmanes i mitja. Tanmateix, com va alertar Alberto Losada a Catalunya Ràdio, "s'haurà d'estar molt atent perquè en aquests primers dies tens poc a guanyar i molt a pedre. Sempre hi ha moltes trampes amb el vent".

El barceloní treballarà pel Purito Rodríguez, que surt com un dels favorits. "Tot l'equip [Katiuixa] arriba molt bé i l'ajudarem per veure si aquest any pot pujar al podi. Ell està molt motivat i sap que té una gran oportunitat", continuava Losada, que juntament amb Juan Antonio Flecha (Sky) tanquen la triple participació catalana a la primera gran volta de l'any.

La cursa es podrà veure en directe per Eurosport o per internet a través de Gazzetta TV, a la web oficial de la prova. Michele Scarponi, defensor del títol després de la sanció a Alberto Contador, serà l'últim a sortir a les 19:19h de la tarda d'aquest dissabte.

stats