Tour 2011
Esports 12/07/2011

André Greipel aconsegueix superar Cavendish a l'esprint de la desena etapa del Tour de França

L'alemany ha superat al seu excompany Mark Cavendish, que ja porta dues etapes en aquesta edició, després d'alguns moviments importants a l'últim port

Albert Rabadan
2 min
El duel entre Cavendish i André Greipel ha estat molt igualat

BarcelonaL'alemany André Greipel (Omega Pharma-Lotto) ha aconseguit per fi superar el seu excompany d'equip Mark Cavendish (HTC-Highroad) a la temporada 2011 i ho ha fet a l'esprint de la desena etapa del Tour de França. Greipel ja l'havia intentat sorprendre a la meta Châteauroux, però el britànic es va endur la seva segona victòria en aquesta edició. Avui, en canvi, sí que ha estat superior a un Cavendish que ha començat descol·locat l'esprint en primera posició quan s'ha apartat Daniel Oss (Liquigas-Cannondale).

L'escapada del dia ha perdut el protagonisme un cop arribada l'última cota de quarta categoria de la jornada, on tan sols Marco Marcato (Vacansoleil) ha aguantat quan han començat els atacs al pilot. Philippe Gilbert, company d'equip de Greipel, s'ha mostrat molt combatiu amb la intenció d'endurir l'arribada i restar opcions a Cavendish. Finalment no l'ha aconseguit deixar enrere, però sí als seus llançadors, cosa que li ha complicat l'arribada.

En el grup que ha acabat formant, de cinc homes, hi han acabat entrant ciclistes de la importància Tony Martin (HTC-Highroad) i l'actual líder de la general, Thomas Voeckler (Europcar), però han estat atrapats en els últims quilòmetres. Gilbert, que manté el mallot verd, ha acabat marxant en solitari i ha estat qui més ha durat al cap de cursa, fins els 4,5km per la línia de meta, quan ja s'ha iniciat la preparació per una arribada massiva en què Greipel ha aconseguit el seu primer triomf al Tour de França.

Tour de França, desena etapa (Aurillac – Carmaux, 158km):

1r André Greipel (Omega Pharma-Lotto) 3h31'21”

2n Mark Cavendish (HTC-Highroad) m.t.

3r José Joaquín Rojas (Movistar) m.t.

4t Thor Hushovd (Garmin-Cérvelo) m.t.

5è Romain Feillu (Vacansoleil-DCM) m.t.

(…) 97è Juan Antonio Flecha (Sky) a 5'33”

Classificació general provisional:

1r Thomas Voeckler (Europcar) 42h06'32”

2n Luis León Sánchez (Rabobank) a 1'49”

3r Cadel Evans (BMC) a 2'26”

4t Fränk Schleck (Leopard-Trek) a 2'29”

5è Andy Schleck (Leopard-Trek) a 2'37”

(…) 16è Alberto Contador (Saxo Bank) a 4'07”

90è Juan Antonio Flecha (Sky) a 33'05”

stats